Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,68 Ft
Euró
393,47 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
62,957 $

Márton Anna magabiztos győzelmet aratott Pusztai felett az olimpiai vívóversenyen

A női kardozók egyéni versenyében Márton Anna 15:7 arányban diadalmaskodott honfitársa, Pusztai Liza ellen.

...svg content...Fotó: Márton Anna (b) és Pusztai Liza asszója a legjobb 8 közé jutásért a női kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 29-én. A magyar párharcot Márton Anna nyerte. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az olimpiai vívóverseny egyik kiemelkedő párharcában két magyar versenyző, Márton Anna és Pusztai Liza mérte össze tudását. A mérkőzés kezdetén Márton gyorsan átvette az irányítást, 4:1-es előnyre téve szert.

Pusztai azonban nem adta fel könnyen és sikerült egyenlítenie, ám az asszó középső szakaszában Márton ismét felülkerekedett, taktikus vívással szorította hátrányba ellenfelét. Egy pontos mellkasi találattal újra megszerezte a vezetést, majd sorozatban több tust is be tudott vinni, így 8:4-es állásnál vonultak szünetre a versenyzők. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

A pihenő után Márton tovább növelte előnyét, védései és támadásai egyaránt hatékonynak bizonyultak, és bár Pusztai időnként szépíteni tudott, Márton fölénye végig megmaradt.

A mérkőzés utolsó perceiben kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de Márton Anna végül magabiztosan, 15:7 arányban győzedelmeskedett, ezzel továbbjutott a következő fordulóba, ahol nem lesz könnyű dolga, ugyanis a négyszeres egyéni világbajnok ukrán Olga Harlannal kell majd megvívnia.