Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,88 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
469,21 Ft
Bitcoin
63,502 $

Kovács Richárd olimpiai érmest győzött le a ringben Párizsban és továbbjutott

Kovács Richárd is akcióba lendült, ringbe szállt ausztrál ellenfele ellen, akivel három menten át küzdött Párizsban.

...svg content...Fotó: A párizsi olimpára korábban kvótát szerző Kovács Richárd az ökölvívó-válogatott edzésén a tatai edzőtáborban 2024. május 8-án. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kovács Richárd nagyon lendületesen kezdett, és noha az első menetet elvesztette, nagyon kevéssel maradt el. A második menetben már őt látták jobbnak, és végig okosan, harcosan, koncentráltan bokszolt.

Abszolúte hozta a tőle elvárt szintet, ráadásul egy olyan ellenféllel szemben, akinek van olimpiai múltja. A tokiói olimpia bronzérmese, Harry Garside noha kifejezetten erős volt, nem lehetett igazán kérdés, hogy Kovácsot kellett kihozni győztesnek, ami megtörtént. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Egyhangú pontozással jutott tovább a 63,5 kilogrammos kategóriában, és ha a következő meccsét is hozza, már garantált a nagy eredmény. Ez azt jelenti, egy győzelemre van a történelmi sikertől, amire egy ide nem volt példa a magyar ökölvívásban az olimpián.

Egy mérkőzésre az éremtől

Kovács az M4 Sportnak adott interjújában azt mondta, az első pillanatokban kissé enerváltnak érezte magát, pedig elmondása szerint jól sikerült a bemelegítés. Később azonban lazább lett, és a saját akarata érvényesült. Kiemelte, egy nagyon jó ellenféllel küzdött, ami még inkább inspirálja és motiválja őt abban, hogy menjen tovább.

Azt mondta, a saját bokszát tudta ráerőltetni az ausztrálra, aki ezzel nem tudott mit kezdeni. Szintén hangsúlyozta, azért utazott el Párizsba, hogy a kisfiának hazavigyen egy érmet, nagyon sokat jelent számára, hogy ott lehet és a családja támogatja őt.

Ugyanakkor rámutatott arra is, szép dolog, hogy egy mérkőzésre van az éremtől, de a következő ellenfele egy világbajnok, többszörös olimpikon, aki szerinte nagyon kemény kihívó lesz. Ami pedig a különleges bokszcipőjét illeti, elárulta, egy kézzel készített cipőről van szó, melyet külön megköszönt a feleségének és a fiának.

Donald Trump kijelentette, ha nem ő nyeri az elnökválasztást, az részben a zsidók hibája lesz

Újabb furcsa megszólalás érkezett volt amerikai elnöktől.