Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,95 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
468,59 Ft
Bitcoin
62,728 $

Kizárnák a Demokratikus Koalícióból a Gyurcsány Ferencet kritizáló alapítót

A politikus a DK-ból való eltávolítására irányuló szándékot kivégzésként értékeli, és valószínűleg fellebbez a bizottsági határozat ellen.

...svg content...Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint a Demokratikus Koalíció (DK) etikai bizottsága úgy döntött, ki kell zárni a pártból Leel-Őssy Gábort, aki ellen azután kezdeményeztek eljárást, hogy a június 9-i súlyos választási vereség után lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet, a párt elnökét. Az etikai bizottsági határozat indoklásából kiderül:

Leel-Őssy „saját pártjával szemben olyan kritikát fogalmazott meg, amely kétségeket kelt a párt politikájának helyességével szemben”, valamint „a párt jó hírnevét sértette”. Ez utóbbi Leel-Őssy Partizánnak adott interjúja során történt meg, ami a bizottság szerint „alkalmas volt arra, hogy a párt tagjaiban és a választópolgárokban azt a látszatot keltse, hogy a DK nem demokratikusan működő párt”. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Leel-Őssy Gábor a Magyar Narancsnak elmondta, hogy fellebbezést fontolgat, ugyanakkor hozzátette: a fellebbezést ahhoz az országos elnökséghez kell benyújtania, amely korábban maga kezdeményezte az ő kizárását. Majd azzal folytatta, hogy szerinte „kivégzés” történt, ugyanis az etikai bizottság pár nap alatt hozott döntést a meghallgatása után.

Ennyi idő alatt pedig szerinte képtelenség volt utánajárni és ellenőrizni állításait, bizonyítékait. De korábban azt is megírtuk, hogy Gyurcsány Ferenc nagyon jelen akar lenni a sajtóban, az Index is szóba került: Magyarország egyik legnagyobb oldaláról, annak működéséről is elmélkedett a volt miniszterelnök.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy váratlan kivételt tett Gyurcsány Ferenc. A DK vezetője ritkán beszél a sportról, de nemrégiben kivételt tett, mert a párizsi olimpia olyasvalami, ami minden bizonnyal őt is a televízió elé szegezte. „Kezdődik a párizsi olimpia, akkor pedig hajrá magyarok! A hétszázát” – fogalmazott akkor.

Látványosan csökkent a készpénzfelvételek száma a magyarok körében

Eközben pedig jelentős mértékben növekedett a bankkártyás fizetést elfogadó kereskedők száma Magyarországon.