Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,96 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
468,92 Ft
Bitcoin
63,466 $

Pusztai Liza és Szűcs Luca egyszerre jutottak be az olimpia nyolcaddöntőjébe

Pusztai Liza Michela Battison, addig Szűcs Luca Martina Criscio ellen vívhatott, kezdte meg a párizsi olimpiát a kardvívók mezőnyében.

...svg content...Fotó: Pusztai Liza a lengyel Zuzanna Cieslar ellen, a legjobb 32 közé jutásért vívott asszójában a milánói vívó-világbajnokság nõi kard versenyében 2023. július 27-én. MTI/Illyés Tibor
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Pusztai és Szűcs egyszerre lépett pályára hétfő délelőtt, mindketten olasz ellenfél ellen. Battison és Criscio voltak az ellenfelek, akiket mindenképpen le kellett győzniük ahhoz, hogy biztosítsák a továbbjutásukat a folytatásban.

Pusztai nagyon magabiztosan kezdett, sorra vitte be a tusokat, nemigazán adott esélyt Battisonnak, addig Szűcsnél már sokkal szorosabb volt a helyzet, majd Criscio elkezdett elhúzni, ami nem volt túl jó előjel. Szűcs gyorsan megrázta magát, és négy egymást követő tussal hirtelen minden kezdődhetett elölről. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

A másik oldalon pedig Battison éledt fel, és ledolgozta a jelentős hátrányát, hiába tűnt úgy, hogy esélytelen a magyar versenyzővel szemben. Álomszerű volt a kezdés, ám ez is csak azt mutatja, hogy az olimpián semmit sem lehet biztosra venni, bármi megtörténhet.

Szűcs Luca végül megcsinálta, a rendkívül zavaró hangazavar ellenére is, 15-10-re fordított, és ott van a nyolcaddöntőben, teljesen megérdemelten, amivel nőttek az esélyek az újabb magyar éremre.

Nem sokkal később Pusztai Liza mérkőzése is véget ért, ami ugyan rendkívül simának indult, szoros lett a vége (15-12). A legfontosabb, hogy Pusztai is a nyolcaddöntőben készülhet tovább, ahol újabb kihívások várhatnak rá.


Donald Trump kijelentette, ha nem ő nyeri az elnökválasztást, az részben a zsidók hibája lesz

Újabb furcsa megszólalás érkezett volt amerikai elnöktől.