Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lázár János nagy bejelentése: egyszeri nettó 200 ezer forintos plusz juttatást kapnak a MÁV-dolgozók

A közlekedési miniszter bejelentésének több mint 33 ezer dolgozó örülhet.

...svg content...Fotó: Facebook/Lázár János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Lázár János közlekedési miniszter egy, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében számolt be a hatalmas hírről: a poszt elején a miniszter rámutatott, az elmúlt hetekben egyértelművé vált, van az a hőség, amit már sem a sínek, sem a mozdonyok, sem pedig a járművek nem bírnak ki.

Ugyanakkor a MÁV dolgozói a rekkenő hőség ellenére is állták a sarat és változatlanul dolgoztak. Ennek okán Lázár köszönetet mondott a MÁV dolgozóinak áldozatos munkájukért, tájékoztatva őket és az utazóközönséget, hogy egy 10 éves fejlesztési program keretében megkezdődött a teljes vasúti és autóbuszos közlekedés megújítása. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

Lázár rámutatott, a mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők, vagyis a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai a forróság ellenére is maradéktalanul elvégzik munkájukat.

Ennek elismeréseképpen pedig a több mint 33 ezer dolgozó mindegyikének a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnének köszönetet mondani.

A posztot a miniszter azzal zárta, tisztában van azzal, hogy nem ez a megoldás és ez egy rendkívüli intézkedés, megjegyezve, hogy már folyamatban van a valódi és tartós megoldás, tehát a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása, amitől Lázár szerint „jobb lesz az utasnak és jobb a MÁV-osoknak” is.

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.