Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
393,98 Ft
Font
468,91 Ft
Bitcoin
63,682 $

Karácsony Gergely jelenleg nem lát maga előtt egy budapesti nyári olimpiát

Karácsony Gergely a párizsi helyszínen szembesült azzal, hogy mekkora kihívást is jelent egy olimpia rendezése.

...svg content...Fotó: Facebook/Karácsony Gergely
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely személyes meghívás után utazhatott el Párizsba az olimpiai megnyitóra, amit VIP-helyről követhetett figyelemmel. Többek között arra is lehetőséget kapott, hogy közelről figyelje Celine Dion produkcióját, amivel magasra tette a legendás énekesnő.

„A párizsi olimpia megnyitójának apropóján találkoztam Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével.” – kezdte a posztjában Karácsony Gergely, aki nem látja maga előtt, hogy mostanában Budapest olimpiát rendezzen. Soron kívül Árvízhelyzet: Zebegény nehéz helyzetben van, be kellett indítani a szivattyúkat

Karácsony szerint noha számos dolog adott Budapesten ahhoz, hogy olimpiát rendezhessenek a fővárosban, akkora a kihívás, hogy arra rendkívül sok erőforrást kellene fordítani, és ez nem egyszerű feladat.

„Egyetértettünk abban, hogy Budapest már most is rendelkezik szinte az összes olyan sportlétesítménnyel, ami egy nyári olimpia megrendezéséhez szükséges. Azt azonban személyesen is tapasztaltam, hogy még az összehasonlíthatatlanul fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Párizsnak is rendkívüli kihívás egy ekkora sportesemény megrendezése.” – írta a Facebook oldalán.

Karácsony rámutatott azokra a feladatokra, miket mindenképpen el kellene végezni egy olimpiai rendezés miatt, ám ez nem most lesz, már csak amiatt sem, mivel a következő két olimpia helyszíne is le van kötve. „Ha valaha komolyan felvetődik egy budapesti olimpia terve, akkor az a közösségi közlekedés masszív fejlesztése mellett azt is kell jelentse, hogy ledolgozzuk a meglévő utak, hidak, közterületek állapotában felgyülemlett évtizedes lemaradást.”

„Egy ilyen fenntartható, új sportlétesítmények építése helyett a város zöld fejlesztését jelentő olimpiai koncepció lehetne az alapja egy olyan széleskörű társadalmi konszenzusnak, amely nélkül eleve reménytelen bármilyen olimpiai álmot dédelgetni”

Nagy bajba kerülhetnek a Google dolgozói, miután megpróbálták elrejteni üzeneteiket a nyomozók elől

Úgy tűnik, a Google szándékosan semmisített meg olyan szöveges bizonyítékokat, melyek rossz fényt vethettek volna a gigavállalatra.