Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
63,481 $

Így zárták a magyarok a párizsi olimpia harmadik napját

A magyar olimpiai csapat változatos teljesítményt nyújtott a versenysorozat harmadik napján.

...svg content...Fotó: Andrásfi Tibor (j) édesapjával és edzőjével, id. Andrásfi Tiborral, miután veszített az egyiptomi Mohamed el-Szajed ellen a férfi párbajtőr egyéni versenyének bronzmérkőzésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án. Andrásfi Tibor a negyedik helyen végzett. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpia vasárnapi versenynapján a magyar sportolók több sportágban is bizonyíthattak. A nap kiemelkedő eseményei közé tartozott a női kézilabda-válogatott szoros győzelme Brazília ellen, Major Veronika nyolcadik helyezése a női légpisztoly döntőjében, illetve Andrásfi Tibor negyedik helye férfi párbajtőrben.

A küzdősportokban vegyes eredmények születtek a nap folyamán. Cselgáncsban Pupp Réka az ötödik helyen végzett a női 52 kg-os súlycsoportban, míg Pongrácz Bence nem ért el helyezést a férfi 66 kg-osban. Ökölvívásban Hámori Luca magabiztosan jutott tovább a női 66 kg-os selejtezőből, miután 4-1 arányú győzelmet aratott ír ellenfele felett. Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

A vívás is hozott figyelemre méltó eredményeket. A női tőr egyéni versenyben Pásztor Flóra a nyolcadik helyen végzett, míg a férfi párbajtőr egyéniben Andrásfi Tibor negyedik, Siklósi Gergely pedig kilencedik lett.

Az úszómedencében több magyar versenyző is vízbe szállt. Holló Balázs kilencedik lett a férfi 400 méteres vegyesúszásban, Kós Hubert pedig tizedik helyen végzett 100 méteres hátúszásban. A női 200 méteres gyorsúszásban Ábrahám Minna a 14. helyen zárt, Pádár Nikolettet viszont egy rossz rajt miatt kizárták a versenyből.

A torna selejtezőiben Czifra Bettina Lili kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ugyanis bejutott az egyéni összetett döntőjébe, emellett pedig több szeren is jól szerepelt, különösen felemáskorláton, ahol a 18. helyen végzett.

Csapatsportokban is születtek magyar sikerek, miután a férfi vízilabda-válogatott izgalmas mérkőzésen 13-12-re legyőzte a házigazda francia csapatot a B csoport nyitófordulójában, míg a női kézilabdacsapat egy hasonlóan izgalmas mérkőzésen 25:24-re verte Brazíliát.

Sportlövészetben Major Veronika légpisztoly kategóriában olimpiai 8. helyezéssel zárt, míg légpuskában Mészáros Eszter a 15., Pekler Zalán a 17., Péni István pedig a 18. helyen végzett.

A teniszezők számára nehéz nap volt a vasárnapi, ugyanis mind Fucsovics Márton, mind pedig Marozsán Fábián vereséget szenvedett egyéniben és párosban is.

Női hegyikerékpárban Vas Kata Blanka tizedik lett, míg a lovastusa egyéni versenyében Kaizinger Balázs a 45. helyen állt a tereplovaglás után.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.