Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
63,481 $

Remek versenyzéssel a 10. helyen végzett Vas Kata Blanka a női hegyikerékpárosok versenyében

Pauline Ferrand-Prévot aranyérmet szerzett hazai pályán, míg Vas Kata Blanka tizedik helyen végzett a párizsi olimpia női hegyikerékpár versenyében.

...svg content...Fotó: Vas Kata Blanka a női hegyikerékpárosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián 2024. július 28-án. MTI/EPA/Erik S. Lesser
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az Elancourt-i Dombon megrendezett olimpiai hegyikerékpár versenyen a francia Pauline Ferrand-Prévot magabiztos győzelmet aratott vasárnap. A 4,35 kilométeres, technikás pályán zajló verseny kihívásokkal teli volt a résztvevők számára, akik hét kört teljesítettek a változatos terepen.

A verseny kezdetétől Ferrand-Prévot uralta a mezőnyt, és végül jelentős, háromperces előnnyel ért célba. Az amerikai Haley Batten szerezte meg az ezüstérmet, míg a bronzérem a 2016-os riói olimpiai bajnok, a svéd Jenny Rissveds nyakába került. Soron kívül Árvízhelyzet: nagyon fontos információkat közölt a nyugdíjak kapcsán a Magyar Posta

A magyar színeket képviselő Vas Kata Blanka, aki elsősorban országúti kerékpáros, fantasztikus teljesítményt nyújtott. A 22 éves versenyző a 35. rajtpozícióból indulva fokozatosan küzdötte fel magát, végül pedig az előkelő 10. helyen zárt, 5 perc 40 másodperces hátránnyal a győzteshez képest.

A verseny során több váratlan esemény is történt. A harmadik helyen haladó francia Loana Lecomte egy nagy bukás miatt kénytelen volt feladni a versenyt, a holland Puck Pieterse pedig defekt miatt vesztett értékes időt, ami végül a negyedik helyezéséhez vezetett.

Ferrand-Prévot győzelme különösen jelentős, hiszen ez volt az egyetlen hiányzó nagy címe pályafutása során, miután a 32 éves francia versenyző már négy különböző szakágban is világbajnoki címet szerzett korábban.

Vas Kata Blanka számára még nem ért véget az olimpiai szereplés, hiszen jövő vasárnap az országúti mezőnyversenyben is rajthoz áll majd.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.