Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,05 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
478,97 Ft
Bitcoin
62,571 $

Viharveszély miatt adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat

A meteorológiai szolgálat négy nyugati vármegyére is elsőfokú riasztást adott ki zivatarok miatt.

...svg content...Pexels / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Az előrejelzések szerint a hét elején változékony időjárás várható Magyarországon. A Kiderül.hu tájékoztatása alapján hétfőn még túlnyomóan derült, száraz idő lesz jellemző, 26-31 fokos csúcshőmérséklettel, azonban egy érkező hidegfront hatására jelentős változások várhatók.

A HungaroMet elsőfokú riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegyékre. A meteorológiai szolgálat felhívja a figyelmet, hogy a helyzet folyamatosan változhat, ezért ajánlott rendszeresen ellenőrizni a veszélyjelző oldalt. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

A figyelmeztető előrejelzés szerint vasárnap délutántól kezdődően először az ország nyugati és délnyugati részein, majd később északkeleten is kialakulhatnak zivatarok. Ezeket várhatóan viharos széllökések (60-75 km/h), intenzív csapadék (10-25 mm) és jégeső (1-2 cm) kísérheti.

A szakértők figyelmeztetnek, hogy főként a nyugati és délnyugati régiókban hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, ezek során lokálisan felhőszakadás (25-35 mm feletti csapadék), erősen viharos széllökések (80-90 km/h körül) és nagyobb méretű jégeső (kb. 3 cm) is lehetséges.

Az este folyamán az ország déli és délkeleti területein is számítani lehet záporokra, esetleg zivatarra, de éjszakára várhatóan megszűnik a csapadéktevékenység.

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.