Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Siklósi Gergely könnyedén jutott a nyolcaddöntőbe

A magyar olimpiai ezüstérmes párbajtőröző magabiztosan győzött első mérkőzésén a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Siklósi Gergely (j) és a cseh Jakub Jurka asszója a legjobb 16 közé jutásért a férfi párbajtőr egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es párizsi olimpia férfi párbajtőr versenyében Siklósi Gergely sikeresen vette az első akadályt. A világranglista-vezető magyar vívó 15-5 arányú győzelmet aratott cseh ellenfele, Jakub Jurka felett, ezzel biztosítva helyét a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés kezdetén Siklósi hátrányba került, de hamar átvette az irányítást. Az első szakasz végére 3-2-es vezetést szerzett, majd következetes és taktikus vívással fokozatosan növelte előnyét. A magyar versenyző fegyelmezett mozgása és hatékony védekező stratégiája kulcsfontosságúnak bizonyult a győzelem megszerzésében. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

Siklósi teljesítményét jól jellemzi, hogy még a pást végébe szorulva is eredményesen védekezett és pontokat szerzett. A 26 éves sportoló végül jelentős fölénnyel zárta a mérkőzést fiatalabb ellenfelével szemben.

A 2019-es világbajnok és tokiói olimpiai ezüstérmes Siklósi következő ellenfele a belga Neisser Loyola lesz a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés várhatóan 15:30-kor kezdődik.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.