Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Pádár Nikolettet kizárták a fő számában, Ábrahám viszont középdöntős

A vasárnapi versenynap során Ábrahám Minna sikeresen kvalifikálta magát a középdöntőbe 200 méter gyorsúszásban, míg Pádár Nikolettet kizárták ugyanebben a versenyszámban.

...svg content...Fotó: Pádár Nikolett a női 200 méteres gyorsúszás harmadik előfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. július 28-án. MTI/Derencsényi István
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Ábrahám, aki az Európa-bajnokságon az utolsó pillanatban szerezte meg az olimpiai kvótát, ezúttal is jó formát mutatott. Az előfutamban 1:57.77-es időt úszva az ötödik helyen végzett, ami összesítésben a 13. pozíciót jelentette számára, ez pedig elegendő volt a továbbjutáshoz, így a fiatal úszó készülhet a 21:50-kor kezdődő középdöntőre.

A verseny után Ábrahám elégedetten nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, délelőtt soha életemben nem úsztam még ilyen jól. Ez volt a célom, hogy legyen még egy délutáni úszásom, ahol saját magammal szeretnénk versenyezni. Össze akarok rakni egy még jobb versenytervet, és egyéni csúcsot szeretnék úszni.” Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

Pádár Nikolett számára azonban kevésbé szerencsésen alakult a nap. A junior Európa-csúcstartó úszó, aki 1:56.17-es idővel a 11. helyen várta az utolsó előfutamot, nem tudott részt venni a versenyben, a rajtnál történt bemozdulás miatt ugyanis a bírók azonnal kizárták, így idő előtt véget ért számára a 200 méteres gyorsúszás versenye.

Az utolsó előfutamban egyébként olyan neves versenyzők indultak, mint az ausztrál Mollie O’Callaghan, a tavalyi világbajnok, az új-zélandi Erika Fairweather, aki idén Dohában ezüstérmet szerzett, valamint a cseh Barbora Seemanova, az Európa-bajnokság győztese.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.