Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Cselgáncs – Pupp Réka bejutott negyeddöntőbe

A magyar cselgáncsozó sikeresen vette az első akadályt a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Pupp Réka, miután vereséget szenvedett a koszovói Distria Krasniqi ellen a cselgáncs Mesterek Kupája 52 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében a budapesti Papp László Sportarénában 2023. augusztus 4-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpia cselgáncstornáján Pupp Réka bejutott a negyeddöntőbe az 52 kilogrammos súlycsoportban. A magyar versenyző, aki korábban kétszer szerzett bronzérmet az Európa-bajnokságon, ezúttal második olimpiai szereplését teljesíti.

A 16 közé jutásért nem kellett mérkőznie, a nyolcaddöntőben azonban összecsapott Lkhagvasuren Sosorbarammal, aki korábban már győzelmet aratott az olasz Ariane Toro Soler felett. Pupp és Lkhagvasuren korábbi mérkőzéseinek mérlege vegyes képet mutat: az első találkozójukon a mongol nyert, a következő két alkalommal azonban a magyar sportoló diadalmaskodott. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

A mérkőzés kezdetén mindkét versenyző passzívnak bizonyult, amit a bíró figyelmeztetésekkel jelzett. A küzdelem nagy részében nem született értékelhető akció, főként összekapaszkodás és eredménytelen földharc jellemezte a találkozót. A mérkőzés végkimenetelét végül egy technikai részlet döntötte el, a mongol versenyző ugyanis harmadszor is kilépett a küzdőtérről, ami automatikusan Pupp továbbjutását eredményezte.

A negyeddöntőben az Atomerőmű SE 28 éves sportolójának következő ellenfele az olasz Odette Giuffrida lesz. A mérkőzés után Pupp Réka röviden értékelte teljesítményét: „El tudtam volna magamnak képzelni egy-két fokkal könnyebb ellenfelet, de így alakult, egy kicsit lejjebb ment az izgalmi szintem, bízom benne, hogy ennél még lesz jobb. Egy jó kemény bemelegítő meccsnek jó volt.”

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.