Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Golovin Vlagyimir: Ennyi eladott labdával nem nagyon lehet meccset nyerni

A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re nyert Brazília ellen a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

...svg content...Fotó: Simon Petra (j2) a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án. A magyar válogatott 25-24-re győzött. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A vasárnapi mérkőzésen a magyar csapat változó teljesítményt nyújtott, de végül sikerült megszerezniük a győzelmet. A találkozó izgalmas fordulatokban bővelkedett, a brazilok a mérkőzés nagy részében vezettek, ám a magyarok az utolsó percekben fordítottak.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a mérkőzés után értékelte csapata teljesítményét. „A legfontosabb, hogy nagyon akartunk, de közben nagyon sokat hibáztunk. Ennyi eladott labdával és technikai hibával nem nagyon lehet meccset nyerni”, nyilatkozta a kapitány, majd hozzátette, hogy voltak időszakok, amikor a csapat a terveknek megfelelően játszott, de voltak kevésbé sikeres periódusok is. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

A mérkőzés elején a magyarok 6-4-re vezettek, de 13 perc alatt 12-8-as hátrányba kerültek. A második félidő közepén már 18-13-ra vezetett Brazília, azonban a magyar csapat sikeresen egyenlített, az utolsó percekben Böde-Bíró Blanka kapus és Simon Petra támadó teljesítményének köszönhetően pedig sikerült megszerezni a győzelmet.

A játékosok közül többen is nyilatkoztak a mérkőzésről. Füzi-Tóvízi Petra, aki két góllal járult hozzá a sikerhez, elmondta: „A második félidőben sikerült lehiggadnunk és megbecsülni a labdákat, amiket az első félidőben nagyon eldobáltunk. Ez volt a siker kulcsa.”

Klujber Katrin, a Ferencváros jobbátlövője pedig a csapatszellem fontosságát emelte ki: „Szerencsére csapatként tudtunk működni és végig segítettük egymást”, mondta, majd hozzátette, hogy a jövőben jobban kell összpontosítaniuk a teljes mérkőzés során.

A mezőny legeredményesebb játékosa, Simon Petra is örömét fejezte ki a győzelem kapcsán: „Nem játszottunk a legjobban, voltak rossz periódusaink, de ki tudtunk jönni belőle, és a végén, amikor át kellett venni a vezetést, akkor meg tudtuk csinálni.”

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.