Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,40 Ft
Euró
393,89 Ft
Font
469,55 Ft
Bitcoin
63,723 $

Pásztor Flóra nyert és 16 közé jutott párbajtőrben

A magyar tőrvívó sikeresen vette az első akadályt a Grand Palais-ban rendezett olimpiai versenyen.

...svg content...Fotó: Pásztor Flóra (j) és az amerikai Jacqueline Dubrovich asszója a legjobb 16 közé jutásért a női tőr egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 28-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpia vívóversenyének második napján Pásztor Flóra, a Törekvés 26 éves győzelemmel kezdte szereplését a női tőrvívás legjobb 32 közötti fordulójában. A magyar sportoló 15-12 arányban múlta felül amerikai ellenfelét, Jacqueline Dubrovichot.

A mérkőzés szoros küzdelmet hozott, amelyben mindkét versenyző felváltva szerezte a találatokat. Az első szünetben Dubrovich vezetett 7-6-ra, a folytatásban azonban Pásztor fokozatosan átvette az irányítást. A magyar vívó végül három tusos előnyt alakított ki, ami elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

A Grand Palais ismét telt házzal fogadta a vívókat, a lelkes közönség pedig kiváló hangulatot teremtett a verseny során. Pásztor Flóra, aki a tavalyi Európa Játékokon ezüstérmet szerzett és idén a csapat Európa-bajnokságon bronzérmes lett, most egyéni sikerével is bizonyította felkészültségét.

A nyolcaddöntőben Pásztor következő ellenfele a kanadai Yunjia Zhang lesz. A mérkőzésre 14:05-kor kerül sor.

Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.