Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,94 Ft
Euró
394,05 Ft
Font
469,96 Ft
Bitcoin
63,621 $

Őrületes végjátékkal nyert a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen

Egy egészen elképesztő mérkőzést nyert meg magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen a párizsi olimpián.

...svg content...Fotó: Vámos Petra (j) és a brazil Giulia Guarieiro a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án. MTI/Kovács Tamás
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A franciák elleni elvesztett mérkőzés után Brazília volt az ellenfél, akik nagyon erősen nyitottak a spanyolokkal szemben az olimpián. Reggel 9 órakor kezdtek a csapatok, ami nem volt túl ideális, mivel ritka, amikor ennyire korán játszanak, különösen egy ekkora téttel bíró mérkőzésen.

A magyar lányok lendületesen kezdtek, erős védekezést és támadást mutattak, amire igyekeztek minél gyorsabban reagálni a brazilok. A vártnál is szorosabb volt a csapat, a brazil edző hamar időt is kért, nem tetszett neki a helyzet, majd sorozatban három gólt is lőttek. Soron kívül Orbán Viktor elmondta, mikor akaszthatja szögre a gumicsizmáját

Az első komolyabb figyelmeztetést 11-8-as állásnál kapta meg a magyar válogatott, akkor már egy ideje nem szereztek gólt a lányok. Az első félidő 15-12-es brazil vezetéssel ért véget, ami ugyancsak vészjósló volt, de még semmi sem dőlt el. A folytatás igen gyenge játékot hozott, egyszerűen nem akartak jönni a gólok, hiányzott az igazi ritmus, ami miatt Brazília újabb gólokkal húzott el.

A magyar csapat erejét mutatja, innen is képesek voltak visszajönni, 43 perc után mindössze két gól volt a differencia. Végtelenül izgalmas volt a vége, percekkel a mérkőzés lefújása előtt a magyar válogatott kiegyenlített, teljesen nyílt lehetett a párharc, miközben a kapusok bravúrokat mutattak be.

Olyan szoros volt a vége, hogy az utolsó 30 másodpercben, 24-24-re álltak a csapatok, és a magyar válogatott támadhatott, kezükben a győzelemmel. Végül magyar győzelem született egy parádés átlövéssel, így megvan az első siker a csoportban, hiába vezettek már a brazilok gólokkal.


Micsoda fordulat: Magyar Péter örülne, ha Vitézy Dávid lenne a főpolgármester-helyettes, a Kutyapárttal is szövetkezne

Mint kiderült, Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergely nemrég titokban tárgyalt egy esetleges koalíció lehetőségéről.