Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,86 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
63,034 $

Vegyes magyar eredmények születtek az olimpia nyitónapján

A 2024-es párizsi olimpia első versenynapján változatos teljesítményt nyújtottak a magyar sportolók.

...svg content...Fotó: A bronzérmes Muhari Eszter a női párbajtőr egyéni versenyének eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az úszómedencében a magyar váltók teljesítménye figyelemreméltó volt. A férfi 4×100 méteres gyorsváltó (Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert) a nyolcadik helyen végzett, míg a női csapat (Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett) a tizedik pozíciót szerezte meg. Az egyéni számokban Késely Ajna (13) és Sárkány Zalán (14) egyaránt a mezőny első felében zártak 400 méteres gyorsúszásban.

A vívópástokon vegyes eredmények születtek, ugyanis a női párbajtőr egyéni versenyszámban Muhari Eszter kiemelkedő teljesítménnyel bronzérmet szerzett, a férfi kardozóknál azonban Gémesi Csanád a 16., az olimpiai bajnok Szilágyi Áron a 18., míg Szatmári András a 25. helyen végzett. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A sportlövészetben Major Veronika kiváló teljesítménnyel első helyen jutott be a női légpisztoly döntőjébe. Csapattársa, Fábián Sára Ráhel a 33. helyen zárt. A légpuska vegyes csapatversenyben Péni István és Mészáros Eszter a 20. helyet szerezték meg.

Az asztalitenisz versenyeken Póta Georgina sikeresen jutott tovább a legjobb 32 közé női egyesben, miután szoros mérkőzésen 4:3-ra legyőzte a német Shan Xiaonat. A vegyes párosban azonban Ecseki Nándor és Madarász Dóra duója a nyolcaddöntőben 4:1 arányú vereséget szenvedett a hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem kettőstől, így kiesett a további küzdelmekből.

A torna selejtezőjében Mészáros Krisztofer kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egyéni összetettben, a 14. helyen kvalifikálta magát a 24-es döntőbe. Legjobb eredményét korláton érte el, ahol a 13. helyen végzett.

Az evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz sikeresen kvalifikálta magát a keddi negyeddöntőbe férfi egypárban, miután előfutamában a harmadik helyen ért célba.

A csapatsportokban csak gyengébb eredmények születtek szombaton, ugyanis a férfi kézilabda-válogatott szoros mérkőzésen 35-32-re alulmaradt Egyiptommal szemben a B csoport első fordulójában, míg a női vízilabda-csapat szintén vereséggel kezdte szereplését, miután 10-8-ra kikapott Hollandiától az A csoportban.

Valter Attila a 22. helyen végzett a férfi időfutamban az országúti kerékpározásban, míg a lovastusában Kaizinger Balázs a 62. helyen állt a díjlovaglás után.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.

Már tudni, mikor élesíti a Google az Android 15-öt

Már nem kell egy egész hónapot várni arra, hogy a Google kiadja a Pixel-telefonokra az új operációs rendszerét, a többi mobilgyártót illetően viszont még egy kis időbe telik mindez.