Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,78 Ft
Euró
393,80 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
63,550 $

Póta Georgina győzelemmel nyitott a párizsi olimpián

Póta Georgina bravúros fordítással jutott a legjobb 32 közé a párizsi olimpia asztalitenisz versenyén.

...svg content...Fotó: Póta Georgina a német Shan Xiaona ellen játszott mérkőzésén a 2024-es párizsi nyári olimpia női asztalitenisz-tornájának első fordulójában a Dél-párizsi Arénában 2024. július 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A párizsi olimpia asztalitenisz tornájának nyitónapján Póta Georgina, a magyar válogatott 39 éves versenyzője hatalmasat küzdött és nagyszerű teljesítményt nyújtott. A Budaörs játékosa, aki immár ötödik olimpiáján vesz részt, a német színekben induló Shan Xiaona ellen lépett asztalhoz.

A mérkőzés már csak azért is különös jelentőséggel bírt, mert a két versenyző korábban évekig klubtársak voltak Berlinben. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az összecsapás kezdetén Shan Xiaona tűnt esélyesebbnek, a 24. helyen rangsorolt, kínai származású játékos impozáns eredményekkel büszkélkedhet, többek között olimpiai ezüstéremmel csapatban és világbajnoki bronzéremmel. Ezzel szemben Póta, bár kétszeres Európa-bajnok, kisebb nemzetközi sikereket tudhat magáénak.

A mérkőzés rendkívül változatos és feszült hangulatban zajlott. Póta az első szettet magabiztosan nyerte 11-7-re, ám a következő három játszmában Shan Xiaona kerekedett felül. A német versenyző 3-1-es vezetésénél úgy tűnt, hogy a mérkőzés hamarosan véget ér.

Póta azonban nem adta fel, az ötödik szettben agresszívabb játékra váltott, ami meghozta az eredményt. A hatodik játszmában kihasználta ellenfele hibáit, és sikerült egyenlítenie, a döntő szettben pedig a magyar játékos rutinja és higgadtsága bizonyult meghatározónak. Végül 11-8-ra nyerte az utolsó játszmát, ezzel pedig a mérkőzést is.

A győzelemmel Póta bejutott a legjobb 32 közé, következő ellenfele a dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper mérkőzésének győztese lesz.