Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,045 $

Váratlan hidegfront csaphat le vasárnap a Balatonra, viharos széllökések is kialakulhatnak

A legfrissebb időjárás-jelentések szerint előjel nélkül csaphat le egy hidegfront a Balatonra vasárnap.

...svg content...Fotó: Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásversenyen mezőnye Tihany közelében 2024. július 18-án, naplementekor. MTI/Varga György
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A hőség egy ideig távol maradt, viszont most újra nagyon meleg van, abszolúte strandidő várja az emberek országszerte. Ezt sokan igyekeznek kihasználni, többe között a Balatonon is, ami még mindig nagy sláger.

A HungaroMet Zrt. arról számolt be, hogy vasárnap kora délelőtt jól látható előjel nélkül csapat le egy hidegfront a Balatonra. Helyenként viharos széllökés is lehetséges, 14 óra körül várhat a gyorsan mozgó, éles hidegfront megérkezése. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

Mielőtt megérkezne a hidegfront, csak gyengébb felhőképződés lesz látható az égbolton, 35°C is lehetséges, addig a Balaton vize 26°C körül alakul majd. Emiatt várhatóan nagyon sokan lesznek a Balatonban vasárnap, míg a legerősebb széllökések az 55 km/órás sebességet is elérhetik.

Elsősorban a nyugati medencében viharos, 60-65 kilométer/óra erősségű széllökések is előfordulhatnak. A fronttal számottevő csapadék nem várható, viszont gyorsan csökkenni fog a hőmérséklet.

Önmagában egy ilyen hidegfront nem számít rendkívüli időjárási eseménynek, azonban egy meleg nyári hétvégén érkezik, amikor nagyon sokan lesznek a vízben – közölte az obszervatórium vezetője, kérve a fürdőzőket, vízibiciklizőket, csónakázókat, hogy fokozottan figyeljék majd a viharjelzést – mondta a HungaroMet Zrt. siófoki obszervatóriumának vezetője, Horváth Ákos.

Az USA és Izrael még mindig egyeztet Irán megtámadásáról

Továbbra sem állapodott meg egymással az USA és Izrael Irán megtámadásáról, aminek kapcsán Joe Biden amerikai elnök is megszólalt.

Újabb Hamasz-vezetőt iktatott ki Izrael

Az izraeli csapasában a Hamasz-vezető családja is életét vesztette, amit a szervezet erősített meg a robbanás után.

Megszólalt Dzsudzsák edzője a DVSC újabb veresége után

Máté Csaba csapata sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, így az irányítása alatt sem javult a helyzet a Debrecennél.