Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,86 Ft
Euró
393,87 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
63,034 $

Drámai csatában az utolsó talpon maradt kardvívónk is búcsúzott

A magyar kardvívó szoros mérkőzésen esett ki a legjobb 16 között.

...svg content...Fotó: Gémesi Csanád (b) és a tunéziai Fares Ferjani asszója a legjobb 8 közé jutásért a férfi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es párizsi olimpiai játékok vívóversenyén Gémesi Csanád, a magyar kardcsapat tagja nem tudott továbbjutni a nyolcaddöntőből. A 37 éves sportoló, aki korábban meglepetésre legyőzte a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet, ezúttal a tunéziai Faresz Ferjani ellen szenvedett vereséget.

A mérkőzés jelentős részében a magyar versenyző hátrányban volt, ám mindig sikerült felzárkóznia. A küzdelem 13:13-as állásnál érte el tetőpontját, amikor Gémesi egyenlíteni tudott, majd ezt követően a vezetést is megszerezte, a 14:13-as állás pedig azt jelentette, hogy mindössze egyetlen tusra volt a továbbjutástól. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Az utolsó pillanatok azonban rendkívül feszültté váltak, egy vitatott bírói döntés után ugyanis az állás 14:14-re módosult, majd videózás után a döntő tust is a tunéziainak ítélték, noha Gémesi szerint egyértelműen ő talált hamarabb.

A vereség azt jelenti, hogy Gémesi Csanád, az utolsó magyar résztvevő is kiesett a versenyből, így a legjobb nyolc közé egyetlen magyar kardvívó sem jutott be a párizsi versenyen.

Kínában hamarosan már robotszakácsok főzhetnek az éttermekben

Megkapták az első élelmiszeripari működési engedélyt a hatóságoktól.

Már tudni, mikor élesíti a Google az Android 15-öt

Már nem kell egy egész hónapot várni arra, hogy a Google kiadja a Pixel-telefonokra az új operációs rendszerét, a többi mobilgyártót illetően viszont még egy kis időbe telik mindez.