Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,13 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,09 Ft
Bitcoin
60,684 $

Elutazott Párizsba a magyar úszóválogatott, Milák viszont nem tartott velük

A szövetségi kapitány mondta el, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka miért maradt itthon egyelőre.

...svg content...Fotó: MTI/Derencsényi István
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szerda reggel a magyar úszó-, valamint a férfikézilabda-válogatott is elutazott Párizsba. A becsekkolásnál az érdeklődők hiába várták Milák Kristófot, az olimpiai bajnok nem volt ott a Liszt Ferenc-repülőtéren. Ennek okairól Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya beszélt a Magyar Nemzetnek.

Mint ismert, az úszóversenyek már szombaton megkezdődnek – Rasovszky Kristófnak és Késely Ajnának szurkolhatunk egyaránt 400 gyorson –, de Milák Kristófnak először csak kedd délelőtt kell vesenyeznie a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban. A szám döntőjét pedig szerdán este rendezik – emlékeztet a lap. Soron kívül Orbán Viktor, majd Magyar Péter is profilképet váltott az árvízvédelem alatt

Sós Csaba szerint értelmetlen lett volna, ha Milák már szerdán elutazik, így még néhány napot nyugodtan itthon készülhet, a saját ágyában alhat és elkerüli a párizsi forgatagot, az olimpiai uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon. Ezáltal az úszó várhatóan csak szombaton, esetleg vasárnap utazik ki Párizsba.

A Magyar Nemzet szerint minden bizonnyal teljes inkognitóban teszi majd ezt meg. Korábban azt is megírtuk, hogy több magyar sportoló lehet ott a párizsi olimpián, mint ahányan Tokióban szerepeltek. A MOB szerint a 2024-es párizsi olimpiára készülő magyar küldöttség létszáma már meghaladta a tokiói játékokon résztvevőkét.