Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Letartóztattak egy férfit, aki támadást tervezett az olimpia idején

Gőzerővel dolgozhat a titkosszolgálat és a többi hatóság a párizsi olimpia idején, hogy kiszűrjék a veszélyes személyeket.

...svg content...Fotó: A rendőrség lezárja a járműforgalom elől a párizsi Champs-Elysées sugárutat a francia parlamenti választások második fordulójának napján, 2024. július 7-én. MTI/AP/Aurelien Morissard
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egészen más világot élünk, mint egykor, amikor még sokkal kevesebb volt a terrortámadás. Franciaországot különösen sok támadás sújtotta az évek alatt, így a párizsi olimpia idején érthető a legmagasabb készültség.

Rengeteg ügynök lehet most odakint a terepen, figyelvén a gyanús személyeket. Számos kapcsolati rendszerrel bírhat a franciai titkosszolgálat, igyekezvén mindig egy lépéssel a gyanús személyek előtt járni. Úgy tűnik, újabb sikeres akción vannak túl a rendőrök, mert letartóztattak egy potenciális támadót. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

Egy férfit tartóztattak le Bordeaux térségében, aki támadást tervezett az olimpia idején. Erről egy biztonsági forrás számolt be kedden a Reuters hírügynökségnek, megerősítvén a Le Parisien értesüléseit.

A francia terrorellenes rendőrség, a PNAT pedig elárulta a hírügynökségnek, őrizetbe vettek egy 18 éves férfit a franciaországi Gironde megyében, aki a tervei szerint egy vagy több támadást hajtott volna végre emberek ellen.