Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Már szinte lehetetlenül vékony összehajtható mobillal készül a Samsung

A dél-koreai technológiai óriás állítólag egy mindössze 7 mm vastag összehajtható okostelefon fejlesztésén dolgozik.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kawal Dhillon
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Az összehajtható telefonok piacának vezető gyártójának számító Samsung új határokat készül feszegetni a készülékek vastagságát illetően. A koreai Naver portál beszámolója szerint ugyanis a vállalat egy olyan forradalmi modellen dolgozik, amely összecsukott állapotban csupán 7 mm vastagságú lenne.

A fejlesztés válasz lehet a közelmúltban bemutatott Honor Magic V3-ra, amely jelenleg 9,2 mm-es vastagságával a legvékonyabb összehajtható okostelefon a piacon. Összehasonlításképpen, a Samsung jelenlegi csúcsmodellje, a Galaxy Z Fold6, 12,1 mm vastag összehajtva. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A 7 mm-es vastagság elérése azonban komoly technikai kihívásokat jelent, szakértők szerint ugyanis a Samsung valószínűleg kénytelen lesz kompromisszumokat kötni, például feláldozni az S Pen támogatást, vagy csökkenteni az akkumulátor méretét és kapacitását.

Galaxy Z Fold6 Slim

Egyes források szerint a vállalat egy Galaxy Z Fold6 Slim nevű készüléken is dolgozik, bár nem egyértelmű, hogy ez azonos-e a tervezett 7 mm-es modellel, főleg, hogy a Naver a Slim változatot körülbelül 10 mm vastagságúra becsüli.

Az új, karcsúsított modell várhatóan 6,5 colos külső megjelenítővel és 8 colos belső kijelzővel rendelkezik majd. Megjelenését az év utolsó negyedévére tervezik.

A Samsung azonban nem csak a fizikai méretek terén törekszik innovációra, ugyanis a jelentések szerint a vállalat olyan egyedi funkciókat is keres, amelyekkel egyértelműen megkülönböztetheti összehajtható eszközeit a hagyományos okostelefonoktól.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.