Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

10 ezer vonat késett a MÁV-nál a hőségben

500-nál is több vonatról tudni, amik el sem indultak a hőségben, mely igencsak feladja a leckét a vasúttársaságnak.

...svg content...Fotó: MÁV
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A MÁV mindent megtett annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét, miszerint a nagy hőségben lehetőleg kerüljék a közlekedést, már akinél ez lehetséges. Az utasok nem hallgattak erre, miután kiderült, hogy nem csökkent az utasok száma.

Annak ellenére sem, hogy 10 nap leforgása alatt 10 ezernél is több járat késett, és csaknem 500 vonat el sem indult. Ezzel szemben a Volánbusz egyes járatain 30%-kal utaztak többen, ami szintén kiugró. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A hőségriadó első 10 napjában (július 5-15) több mint 35 ezer járat indult el, ezek több mint 70 százaléka pontosan vagy 6 percnél kisebb késéssel közlekedett – közölte a MÁV az RTL kérdésére. A vonatokon messze kevesebb a klíma, mint a buszokon, ahol 84%-ban találni ilyen berendezést, és ez elengedhetetlen a nagy hőségben.

Azt kérték a MÁV-nál, aki nem bírja a meleget, az inkább halassza el az utazásait. Hiába, mert az utasok továbbra is özönlöttek, valószínűleg a nyári szezon miatt is, és sokan ilyenkor inkább vonattal utaznak, mint busszal, mivel gyorsabb és kényelmesebb, ha épp nincs szó nagy késésről.

A július 5. és 15. közötti időszakban a 35 ezer járat 30 százaléka késett, ez azt jelenti, hogy 10 500 esetben nem értek pontosan célba az utasok – tudhattuk meg a cikkből. 35 ezres járatszámmal számolva 560 vonatról tudni, ahol pótlásra volt szükség, de 73 esetben buszozni lehetett helyette, addig 478 vonat egyszerűen kimaradt.

A pótlásra a legtöbb esetben a vonat szolgálatképtelensége miatt volt szükség, bár felsővezetéki és biztosítóberendezési hiba is hátráltatta a vasúti közlekedést.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.