Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Gyurcsány Ferenc arra számít, hogy Magyar Péter meg fog bukni

El is mondta Gyurcsány Ferenc miért gondolja úgy, hogy Magyar Péter meg fog bukni, hiába a jelenlegi támogatottsága.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselõje sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövõ Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyurcsány azon a véleményen van, hogy az az ellenzéki párt vezetője, aki úgy gondolja, hogy azt a politikai irányzatot, amit a DK képvisel, ki tudja iktatni és egyszerre le tudja győzni Orbán Viktort, az meg fog bukni. Azért ennyire biztos abban, hogy mert mindig hiányozni fog az a sok százezer ember a választáskor, akik például a DK mögött állnak.

A Telex feltette a kérdést, vajon Magyar Péter nem lesz képes csipegetni a DK 8 százalékából a választásokig, miután sokakat állított már onnan át. „Minden elképzelhető majdnem. Most valószínűségekről beszélünk.” A volt kormányfő határozottan állítja, Magyar Orbán nézeteit osztja Európa-ügyben, jogállami kérdésekben és más politikák tekintetében is. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Szerinte emiatt nem tudja egyesíteni az Orbán Viktorral szemben álló ellenzéket, mert az ennél sokszínűbb. Lehetetlen vállalkozásnak tartja azt, amire Magyar készül, miszerint az egész politika egy pártból, a Tiszából álljon. Ezzel együtt senki másnak nem lesz esélye arra, hogy egy pártból álljon össze az ország, ez lehetetlen.

Bukásra lehet ítélve Magyar Péter terve

Gyurcsány azt mondja, 2014-ben az ellenzéknek több szavazója volt, mint a Fidesznek, csak akkor a három nagy ellenzéki több koordinálni sem volt hajlandó. 2018-ban pedig szerinte nem lett volna kétharmad, ha csak négy-öt politikus visszalép az erősebb javára a választások vége előtt. „Nem tették meg. A legtöbb helyen a DK lépett vissza, messze a legtöbbet.”

Az LMP akkori két társelnökét nevezte meg azoknak, akiknek vissza kellett volna lépniük. Szél Bernadettre és Hadházy Ákosra gondolt, de még más neveket mondott, kiegészülve a Jobbikkal, akiknek szerinte ugyanúgy dönteniük kellett volna. Emiatt is gondolja úgy, hogy nem ő tehető elsődlegesen felelőssé azért, hogy a Fidesz sorra hozza a kétharmados többségeket.

Továbbra is azt mondja, amit a Tisza Párt állít, miszerint majd egyedül leváltják a jelenlegi kormányt, egyszerűen nem fog működni. Szerinte ez nem miatta nem fog működni, hanem a sok százezer támogató miatt, akik inkább a baloldal másik részére szavaznak. Ennek okán gondolja úgy, hogy még egy gyengébb támogatottságú Fidesz is nyerhet 2026-ban. Amit igazán problémának tart, hogy szerinte Orbán Viktor és Magyar Péter is meg akarja osztani a baloldalt, mai a Fidesz győzelmét segítené.

„Ez a fiú még egy főosztályt sem vezetett.” – mondta Gyurcsány arról, miért nem tartja alkalmasnak Magyart miniszterelnöknek, és mi az oka annak, amiért a vezetés közelébe nem tenné. „Jó szónokol, ügyes. Vannak követői, ügyes. Ne haragudjon, egy 10 ezres politikai közösséget nem vezetett. Nincs annál bonyolultabb közösség, mint egy ország. És nekem el kellene fogadnom? Hát vannak követői, mi is álljunk be mögé, legyen még hosszabb a sor, és mondjuk azt, igen, nagyon jó, szeretünk Péter… Ezt kéne csinálni?” Azt mondta, ha ezt tenné, az azt jelentené, mindazt, amit hisz az országáról, egyszerűen eladja. „Ez egész abszurd.”

„Tragédia ennek az országnak, hogy valaki idáig el tud jutni, hogy előállít egy olyan helyzetet és hangulatot, hogy majd én lediktálom… Akkor bajban leszünk, akkor ne adja az Úr, hogy egy ilyen formáció győzhessen, mert csöbörből vödörbe, és még nagyobb csalódás jön.” – mondta arról, hogy Magyar le akarná diktálni, ki legyen a 106 képviselő.

„Most is részben annak a levét isszuk, hogy 2022-ben olyan jól nézett ki messziről az együttműködés, és azt a kudarcot, a legnagyobb vereségünket régóta, azt nem emésztette meg a választóink jelentős része. Ha most egy ilyen habitussal valaki a közelébe jutna a kormányzásnak, hát az drámát jelentene.”

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.