Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Rendőrség: A közösségi média torzítja a kerepesi közállapotok megítélését

A hatóságok szerint a gödöllői HÉV vonalán a bűncselekmények száma nem indokolja a közösségi médiában terjedő aggodalmakat.

...svg content...Fotó: Rendőrök kísérnek egy őrizetbe vett férfit Kerepesen 2021. június 27-én. A 25 éves férfi egy HÉV-szerelvénytől hazafelé tartó nőt akart megerőszakolni június 25-én. A Szilasliget megállónál leszálló 55 éves asszonyt egy földúton próbálta megerőszakolni, de a nő ridiküljével ütni kezdte támadóját, miközben torka szakadtából segítségért kiabált, mire az ismeretlen elszaladt. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Lauda Zoltán dandártábornok hétfői budapesti sajtótájékoztatóján cáfolta azokat a közösségi médiában terjedő állításokat, melyek szerint Kerepes és környéke „súlyosan fertőzött” bűnügyi terület lenne. A rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy a hatóság statisztikái nem támasztják alá ezt a képet.

Lauda kijelentette, hogy bár néhány kiragadott eset valóban aggodalomra adhat okot, ezek nem tükrözik hűen a gödöllői HÉV vonalán uralkodó általános állapotokat. Ugyanakkor biztosította a közvéleményt, hogy a rendőrség minden bejelentett bűncselekményt kivizsgál és igyekszik felderíteni. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

A rendőrség reagált arra a közelmúltban nagy visszhangot kiváltó esetre is, amikor egy fiatal nőt molesztált egy ittas külföldi csoport a HÉV-en. Ennek következtében megerősítették jelenlétüket a térségben, civil ruhás rendőröket is bevetnek, és szorosan együttműködnek a helyi polgárőrséggel és civil szervezetekkel is.

A dandártábornok felhívta a figyelmet arra, hogy bár figyelemmel kísérik a közösségi médiában megjelenő tartalmakat, a hivatalos eljárások megindításához elengedhetetlen a sértettek és tanúk formális bejelentése.

Az idei első félév statisztikái szerint 49 bejelentés érkezett a gödöllői HÉV vonalához köthető bűncselekményekről, melyből 20 esetben indult büntetőeljárás, főként lopások miatt. Kábítószerrel kapcsolatos ügyekben négy előállítás történt, bár ezek között volt olyan eset is, amikor az utasok csupán nem kábítószernek minősülő nyugtatót fogyasztottak.

Lauda Zoltán részletezte, hogy Kistarcsa körzetében egy nagyobb volumenű kábítószer-lefoglalás és letartóztatás is történt, ahol másfél kilogramm drogot és pszichotróp anyagot foglaltak le, valamint 200 millió forint értékben rendeltek el vagyonzárat. Egy másik ügyben hét embert tartóztattak le Hollandiából történő drogcsempészet gyanújával, itt 700 millió forint értékű vagyonzár elrendeléséről döntöttek.

A rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy a megerősített hatósági jelenlét eredményeként nőtt az ellenőrzések és a büntetőeljárások száma a térségben, azonban cáfolta azokat a véleményeket, melyek szerint Kistarcsa és Kerepes környéke drogközponttá vált volna.

A sajtótájékoztatón Nagy Gábor, a MÁV-HÉV vezérigazgatója is felszólalt, és elmondta, hogy a gödöllői vonalon tapasztalt problémák néhány konkrét személyhez köthetők. A vasúttársaság megerősítette a járatok biztonsági felügyeletét, és tervezik a dolgozók testkamerával való ellátását is, emellett egy speciális egységet is létrehoztak, amely gyors segítséget tud nyújtani a gödöllői vonalon felmerülő problémák esetén.

Biztonsági őrök vertek össze vendégeket egy budapesti szórakozóhely előtt

Újabb visszaélés történt a biztonsági őrök körében, akikre most végrehajtandó börtön- illetve fegyházbüntetést kértek.

Véget ér egy korszak, bezár a népszerű Bálna Terasz Budapesten

Közel 10 év működés után bezár a Bálna Terasz, annak ellenére, hogy közkedvelt helyszíne volt Budapestnek.