Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

25 órás várakozás után jutottak haza Bulgáriából a Wizz Air utasai

A Wizz Air W6 2479-es járatának utasai több mint egy napot várakoztak Burgaszban, mielőtt hazatérhettek volna Budapestre.

...svg content...Fotó: Wizz Air
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A légi közlekedésben tapasztalható problémák újabb példája került napvilágra, amikor egy Wizz Air járat utasai kényszerültek hosszú várakozásra Bulgáriában. Az eredetileg július 13-án este 22:50-kor Budapestről induló, majd oda visszatérő W6 2479-es járatot ugyanis váratlanul törölték.

Az utasok beszámolói szerint a törlésről szóló értesítés az utolsó pillanatban érkezett, ami jelentős kellemetlenséget okozott a közel 200 érintett számára. A légitársaság másnap estére, július 14. 21:15-re ütemezte át az indulást, azonban végül ezt az időpontot is tovább halasztották. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A várakozó utasok helyzetét tovább súlyosbította a megfelelő tájékoztatás hiánya. Egy Ildikó nevű utas elmondása szerint vasárnap hajnalban két busz érkezett, hogy az utasokat különböző szálláshelyekre szállítsa, sokan azonban a hosszú várakozás és a bizonytalanság miatt saját költségen kerestek szállást.

„Már világosban, hajnal 5.30-ra értek a szállásra. Azt az üzenetet kapták, hogy a 21.15-ös géphez 13.00-kor jön a transzferbusz”, nyilatkozta Ildikó, hozzátéve, hogy a 24 órás várakozás alatt mindössze egy reggelit kaptak az utasok.

A Wizz Air pénteken kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek az utasok időben történő célba juttatása érdekében. A légitársaság állítása szerint járattörlés esetén időben tájékoztatják az utasokat, és segítséget nyújtanak a szállás és transzfer megszervezésében, az önállóan intézkedő utasok számára pedig a vállalat ígéretet tett az ésszerű mértékű költségek megtérítésére.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.