Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Lecsapott a vihar Budapest egy részére a rendkívüli hőség után

Főként Budapest XVI. kerületében okozott gondot a vihar a fővárosban, ami miatt a tűzoltóknak b bőven volt munkájuk.

...svg content...Fotó: Unsplash/Marc Wieland
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt napokban rendkívül magas volt a hőmérséklet, és ez a következő órákban sem lesz másképp. Továbbra is hőségriasztás van érvényben, ami komoly figyelmeztetés arra vonatkozólag, hogy milyen súlyos a helyzet.

Időközben egy vihar is átvonult Budapest felett, de az főként a XVI. kerületben okozott problémákat. A Katasztrófavédelem azt írja, több mint kéttucatnyi helyre hívták a tűzoltókat kidőlt fák, leszakadt faágak, eltépett távközlési és elektromos vezetékek miatt. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A Táncsics utca és a Bökényföldi út sarkán például villanyvezetéket szakított egy kidőlő fa, a Bekecs utcában elektromos vezetékre szakadtak faágak, mindkét eset akadályozza a közösségi közlekedést is.

Zuglóban is szükség volt tűzoltói segítségre, a Mogyoródi út külső szakaszán, a Miskolci utca után szakadt egy faág a troli felsővezetékére. A rajok helyszínről helyszínre vonulva számolják fel a káreseteket, gyakran menet közben kell megállniuk egy-egy újabb közlekedési akadály miatt.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.