Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Nincs magyar sérültje a szlovákiai fesztiválon történt sátoromlásnak

A szlovákiai Pohoda fesztiválon történt sátoromlás következtében több tucat ember sérült meg, de magyar állampolgárok nem érintettek az esetben.

...svg content...Fotó: Facebook / Pohoda Festival
Európa

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A trencséni reptéren megrendezett Pohoda fesztivál egyik sátra összeomlott a július 12-i heves vihar következtében. A baleset során többen megsérültek, magyar állampolgárok azonban szerencsére nem voltak közöttük.

Paczolay Máté külügyi szóvivő tájékoztatása szerint a Szlovák Köztársaság Mentőszolgálata 15 és 49 év közötti sérülteket látott el. A sérülések többsége könnyű volt, azonban két nő súlyosabb sérüléseket szenvedett. A mentők összesen 14 személyt szállítottak kórházba, főként fejsérülésekkel, illetve felső és alsó végtagi zúzódásokkal. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

A külügyi szóvivő elmondása szerint a magyar konzuli szolgálat nem kapott segítségkérést az incidenssel kapcsolatban. „Konzuli irodánk folyamatos kapcsolatban van a szervezőkkel és a kórházakkal”, tette hozzá Paczolay.

A fesztivál szervezői a biztonság érdekében a rendezvény idő előtti befejezése mellett döntöttek, az építmények teljes körű, 24 órán belüli ellenőrzése ugyanis nem volt megoldható. A résztvevőknek július 13-án délig kellett elhagyniuk a sátorvárost, míg a parkoló és a lakókocsipark 16 óráig maradt nyitva.

Orbán Viktor a 2026-os választásokról: „Majd a magyarok eldöntik”

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nem a németek és nem is Brüsszel fogja megmondani, mi legyen Magyarországon.

Véget ér egy korszak, bezár a népszerű Bálna Terasz Budapesten

Közel 10 év működés után bezár a Bálna Terasz, annak ellenére, hogy közkedvelt helyszíne volt Budapestnek.