Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Súlyos kihívásokkal néz szembe a MÁV a hőhullám és az elavult infrastruktúra miatt.

...svg content...Fotó: Facebook/MÁV
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A kánikulai időjárás és a műszaki meghibásodások jelentős fennakadásokat okoznak a hazai vasúti közlekedésben. A MÁV tájékoztatása szerint számos járat tetemes késéssel közlekedik, és a klímaberendezések sem működnek megfelelően minden szerelvényen.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy lehetőség szerint halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív közlekedési eszközt, amennyiben fontos számukra a klíma, ugyanakkor a pályaudvarokon ivóvizet osztanak az utasoknak, hogy enyhítsék a várakozás okozta kellemetlenségeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőhullám még legalább öt napig folytatódik, ami tovább nehezítheti a vasúti közlekedést.

A problémák hátterében többek között a vasúti infrastruktúra elavultsága áll. Kormányos László, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettese az RTL-nek nyilatkozva elmondta: „A vasúti kocsik 40-50 évesek és a gyártás során nem a mostani klimatikus viszonyokra készültek.” A vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy a vonatok mindössze 40%-a rendelkezik klímaberendezéssel.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A hőség mellett technikai problémák is nehezítik a közlekedést. Egy Szolnok felé tartó vonat leszakadt felsővezetékkel ütközött Rákos állomásnál, ami egész napos késéseket és járatkimaradásokat eredményezett a Budapest-Keleti pályaudvarra érkező vonalakon.

Az országos tisztifőorvos jövő hét csütörtök éjfélig meghosszabbította a legmagasabb fokozatú hőségriasztás, miután a meteorológiai előrejelzések szerint az ország jelentős részén a napi középhőmérséklet várhatóan nem csökken 29 fok alá a következő napokban sem.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.