Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,241 $

Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt két nyugati vármegyére, amire érdemes odafigyelni

...svg content...Fotó: Unsplash/Paul Zoetemeijer
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A HungaroMet Zrt. péntek délután közleményt adott ki arról, hogy zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye területére. Két vármegye érintett a riasztásban, ahol hevesebb zivatarokra kell számítani, de villámlások, szél és jégeső is lehetséges.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kéri az embereket, legyen óvatosak az esetlegesen kialakuló viharok miatt, különösen fák, fasorok és állványzatok közelében. A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat – kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt – érdemes védett helyre vinni.

Autóvezetés közben is érdemes odafigyelni, lassítani, ha valakit akkor kap el a vihar. Továbbá, ahol villámárvíz alakul ki, ott már bokáig érő vízátfolyás is ledönthet bennünket a lábunkról. Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, akkor jelezze a 112-es segélyhívón.

Liner/MTI

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.