Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,241 $

Azt javasolja a MÁV, hogy akinek kell a klíma, az inkább Volánbusszal utazzon

A MÁV a hőségre való tekintettel javasolja utasainak, hogy lehetőség szerint a Volánbusz klímával felszerelt járatait válasszák.

...svg content...Fotó: MÁV
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A MÁV-csoport közleményben tájékoztatta az utazóközönséget a jelenlegi hőhullám okozta kihívásokról és az ezekre adott válaszaikról. A vállalat felhívta a figyelmet arra, hogy járműparkjuk jelentős része még nem rendelkezik modern klímaberendezéssel, helyette régebbi típusú légjavító készülékekkel van felszerelve, amelyek a 35 fok feletti hőmérséklettel már nem tudnak megbirkózni.

Az extrém időjárási körülmények nemcsak az utasokra, de a vasúti infrastruktúrára is komoly hatással vannak. A tartós hőség megnöveli a járművek és berendezések meghibásodásának kockázatát, különösen az idősebb eszközök esetében. A vasúttársaság igyekszik felkészülni ezekre a helyzetekre, szükség esetén szerelvény- vagy járműcserével reagálva a problémákra. Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

Ennek ellenére azt tanácsolja a MÁV az utazóknak, hogy amennyiben lehetőségük van rá, válasszák inkább a Volánbusz helyközi járatait, ahol a buszok 84 százaléka rendelkezik működő klímaberendezéssel, ami jelentősen növelheti az utazás kényelmét a jelenlegi időjárási viszonyok között.

A vasúttársaság emellett több praktikus tanáccsal is szolgál az utazóközönségnek, többek között, hogy az utasok lehetőség szerint a reggeli vagy esti órákban induljanak útnak, amikor enyhébb a hőség. Felhívják a figyelmet arra is, hogy mindenki vigyen magával elegendő folyadékot az útra, bár a MÁV maga is oszt vizet az állomásokon.

Az újabb gyártású vasúti kocsikban, például az IC-, EC-, valamint a klímás motorvonatokban (FLIRT, KISS, Talent, Uzsgyi, Desiro) a klímaberendezések általában megfelelően működnek. A vasúttársaság ezeken a járműveken előhűtést is végez az utasok komfortérzetének növelése érdekében.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.