Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,241 $

A hőség miatt több budapesti kórházban is leálltak az operációk

Az Uzsoki műtőjében például 41°C-ot mértek, addig a Szent János kórházban 38°C-ig ment fel a levegő hőmérséklete.

...svg content...Fotó: Illusztráció/Unsplash/Piron Guillaume
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A jelenlegi hőség többek között a kórházaknak is kihívást jelent, ami miatt az Uzsoki utcai kórházban pillanatnyilag egy műtőt sem tudnak használni. A Népszava arról számolt be, hogy kedd óta az Uzsoki utcai kórház valamennyi műtőjében, a budai Szent Jánosban pedig „csak” a traumatológiaiban nincsenek operációk.

Mindössze néhány óra különbséggel hibásodtak meg a klímaberendezések a két kórházban, ahol emiatt magas hőmérsékletet mértek a műtőkben. Nem tehettek mást az orvosok, minthogy leállnak a beavatkozásokkal, és jelezték, nem tudnak beteget fogadni. A lap megemlíti, hogy a fővárosi baleseti sérülések negyven százalékát ez a két kórház látta el. Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön intézkedett a helyettesítő intézmények kijelöléséről, ami miatt a Szent János kórház traumatológiai műtétre szoruló betegeit is más intézményekbe viszi a mentő.

Jelenleg is dolgoznak a probléma megoldásán, és miután egyre forróbbak a nyarak, többek között Magyarországon is, a kórházak várhatóan később teljesen új klímaberendezéseket kaphatnak. Ebben a hőségben még a modernebb egységek is meghibásodhatnak, de nyilván mindez egy kórház esetében nagyobb gondot jelent.

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.