Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,798 $

Pénzügyi gondokkal küzd a Magyarországon is akkumulátor-gyárakat építő SK ON

A Magyarországon is üzemekkel rendelkező dél-koreai SK ON tíz egymást követő veszteséges negyedév után vészhelyzetet hirdetett.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Jelentős pénzügyi kihívásokkal néz szembe az SK ON, a világ negyedik legnagyobb akkumulátorgyártó vállalata. A Financial Times beszámolója szerint a cég vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt.

Az SK ON, amely többek között Iváncsán és Komáromban is üzemeltet gyárat, 2021-es önállósodása óta nem tudott nyereséget elkönyvelni. A vállalat nehézségei szorosan összefüggnek az elektromos autóipar jelenlegi helyzetével. Az elmúlt időszakban az elektromos járművek eladásai jelentősen visszaestek, ami közvetlenül érinti az akkumulátorgyártókat is. Soron kívül Kikapott a Ferencváros a Pakstól a NB1-ből, Böde is betalált

Ennek következményeként az SK ON magyarországi üzemeiben, köztük az iváncsai telephelyen is elbocsátásokra került sor, bár a cég azóta újra megkezdte a munkaerő-toborzást.

A cégvezető a munkavállalókhoz intézett levelében úgy fogalmazott, „A céget falhoz szorította a piaci helyzet, ilyen helyzetekben pedig össze kell fogni.” A vállalat a múlt héten átfogó költségcsökkentő intézkedéseket jelentett be, azonban felmerült annak lehetősége is, hogy az anyavállalat, az SK Innovation beavatkozására lesz szükség a helyzet stabilizálásához.

Az SK ON jelenleg a kínai CATL és BYD, valamint a szintén dél-koreai LG Energy Systems mögött foglal helyet a globális akkumulátorgyártók rangsorában.

Egyre több a spekuláció Harry herceg és Meghan Markle esetleges válása kapcsán

Meg nem erősített források szerint feszültség tapasztalható Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatában.

Kikapott a Ferencváros a Pakstól a NB1-ből, Böde is betalált

Először kapott ki a Fradi az NB1-ben, az előző szezon nagy riválisa tett keresztbe a címvédőnek, akik így is maradnak az élen.

Visszatért a győzelem útjára az Újpest, kiesőhelyen a ZTE

A Zalaegerszeg hazai pályán kapott ki az Újpest ellen, akik két nyeretlen meccs után tudtak nyerni, és ott vannak az 5. helyen.