Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Gyárbezárással reagál az Audi az elektromos autók iránti csökkenő keresletre

Az Audi bezárhatja brüsszeli gyárát az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dan Dennis
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A német autógyártó jelentős változásokat tervez brüsszeli üzemében az elektromos járművek értékesítésének globális visszaesése miatt, ugyanis bejelentették, hogy a mintegy 3000 embernek munkát adó gyárban leállítják a Q8 e-tron SUV gyártását.

A vállalat közleménye szerint „megoldásokat keresnek a gyár számára”, azonban nem zárják ki a „tevékenységek megszüntetését sem, ha nem találnak alternatívát”. Az Audi a döntést a „luxus elektromos járművek szegmensében tapasztalható globális vásárlói megrendelések csökkenésével” indokolta. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

Az autógyártók az elmúlt években jelentős összegeket fektettek az elektromos járművek fejlesztésébe, most azonban a kereslet lassulásával szembesülnek. A Volkswagen csoport, amelyhez olyan márkák tartoznak, mint a Porsche, a Seat és a Skoda, közölte, hogy a brüsszeli üzem bezárása vagy alternatív felhasználása, valamint egyéb előre nem látott költségek akár 2,6 milliárd eurós hatással is lehetnek a 2024-es pénzügyi évre.

Volker Germann, az Audi Brussels vezérigazgatója elmondta: „A szándék bejelentése nem jelenti azt, hogy a döntés már megszületett”, vagyis ez alapján a vállalat még keresi a lehetséges megoldásokat a helyzet kezelésére.

A Volkswagen már korábban jelezte, hogy az első negyedévben több mint 20%-os profitcsökkenést szenvedett el, amit részben a magasabb árkategóriájú modellek, köztük az Audi eladásainak visszaesésével indokoltak.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.