Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,241 $

Csütörtökön is óriási hőség várható, 40°C-os lehet a levegő hőmérséklete

Azok, akik a csütörtököt is vízparton töltik, nagyon elégedettek lesznek, mert egészen 40°C-ig emelkedhet a levegő hőmérséklete.

...svg content...Fotó: Járókelők a hőségben egy szökőkútnál a budapesti Szabadság téren 2024. június 21-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre. A HungaroMet Nonprofit Zrt. beszámolója szerint az éjszaka első felében még előfordulhatnak záporok, zivatarok, de ezek már csak lecsengő jelleggel jelenhetnek meg, majd megszűnik a csapadék, és kiderül az ég.

Ugyan csütörtökön lesznek gomoly- és fátyolfelhők, összességében sok napsütés várható, míg a délutáni óráktól erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből napi menettel elszórtan képződhetnek záporok, (hő)zivatarok. Csütörtök estére északira, északkeletire fordul a szél, és többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet is magasnak ígérkezik, az 17 és 25°C között alakul majd. Nappal 34 és 40°C között várható a maximum, ami megint csak jelzi a hőség erejét. Egyedül északnyugaton várható „hűvösebb” idő, de ott is 30-33°C körül várják a maximumot.

Liner/MTI

Magyar Péter „hatalmas tömeget” ígér a közmédia épülete elé, és élő felszólalást követel

Egyelőre nem tudni, pontosan hányan lesznek ott a Magyar Péter által szervezett demonstráción szombaton, de a Tisza Párt vezetője hatalmas tömeget vizionál.