Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Toroczkai bejelentette, megalakult a Szuverén Nemzetek Európája nevű EP-frakció

Toroczkai László jelentette be, hogy megalakult a Szuverén Nemzetek Európája nevű EP-frakció.

...svg content...Fotó: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a párt országos kampányzáró rendezvényén a Fõvárosi Mûvelõdési Házban 2024. június 7-én. MTI/Máthé Zoltán
Európa
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

A Mi Hazánk Mozgalom részvételével Brüsszelben új pártcsoport és európai parlamenti frakció alakult a Szuverén Nemzetek Európája néven – közölte Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom párt elnöke Brüsszelben.

Toroczkai László nyilatkozatában „történelmi napnak” nevezte a frakció megalapítását, és kiemelte: a Szuverén Nemzetek Európája „szellemi megalapítása” tavaly a magyar Országházban történt az úgynevezett Budapesti Nyilatkozat elfogadásával, amelyet idén a Szófiai Nyilatkozat erősített meg. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Elmondta, az uniós parlamenti frakciót egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. Tájékoztatása szerint a frakcióban a Mi Hazánk Mozgalom mellett a német Alternatíva Németországért (AfD) párt, a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból, az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból, a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.

Vannak további érdeklődők

Vannak további érdeklődők, még növekedhet a frakció létszáma – tette hozzá. Közölte ugyanakkor, hogy az S.O.S. Románia párt csatlakozását a Mi hazánk Mozgalom kérésére a frakció elutasította. Szavai szerint a magyarellenesség, illetve az olyan térképek használata, amelyek akár a Tiszáig mutatják Románia határait, nem elfogadhatóak.

„Ez is mutatja, hogy nincsenek alá- vagy fölérendelt szerepek a frakcióban” – fogalmazott Toroczkai, majd hozzátette: kimondható, hogy régi barátok, régi szövetségesek hozták létre az új EP-frakciót.

Kérdésre válaszolva közölte: arról, hogy az új frakció a jövőben együttműködik-e majd más uniós parlamenti képviselőcsoportokkal, a pártcsoport tagjai később, Borvendég Zsuzsannának, a Mi Hazánk Mozgalom EP-képviselőjének részvételével döntenek majd.

Közlése szerint a frakciót alkotó pártok képviselői az Európai Parlamentben tartott alakuló ülésen nyilatkozatot fogadtak el szerdán, amelyben kijelentették: Európát független nemzetállamok szövetségeként képzelik el, illetve azt, hogy meg kell állítani a migrációt. Belekerült a szövegbe az is, hogy a család egy nőből, egy férfiből és gyermekekből áll, ami azt jelenti, hogy a frakció elutasítja a szélsőséges, politikai jellegű LMBTQ-ideológiát – mondta. Leszögezték továbbá: „Európát meg akarjuk őrizni olyannak, amilyennek megismertük” – emelte ki a pártvezető.

„Mi tényleg azt gondoljuk, ha egyenrangú európai nemzetek hoznak létre szövetséget, az működőképes. Ha viszont valamiféle Európai Egyesült Államokat akarnak ránk erőltetni, azt elutasítjuk” – tette hozzá nyilatkozatában Toroczkai László.

Liner/MTI

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.