Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Nem csak a repülők, a vonatok is jelentős késéssel közlekednek

Miközben az utóbbi hetekben a légi közlekedés fennakadásai kerültek a középpontba, a vasúti közlekedés is komoly problémákkal küzd.

...svg content...Fotó: Facebook/MÁV
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása szerint hétfő este számos vonalon tapasztalhattak az utasok jelentős, esetenként több órás késéseket. A problémák hátterében több tényező állt, köztük időjárási viszontagságok és műszaki meghibásodások.

A Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon egy fa sínekre dőlése okozott fennakadást Monor és Pilis között, aminek következtében a menetidő 30-50 perccel növekedett meg ezen a szakaszon. Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A nemzetközi járatok sem voltak mentesek a problémáktól, az osztrák vasúttársaság közlése szerint a Bécsből érkező Hortobágy EuroCity várhatóan 120 perces késéssel futott be Hegyeshalom határállomásra. A román vasút által üzemeltetett Hargita InterCity esetében 50 perces késést jelentettek.

Nagyok a késések

A belföldi járatok közül a Tokaj InterCity 60 perces, míg a Hernád-Zemplén InterCity akár 110 perces késéssel is közlekedhetett. Egyes esetekben a késések olyan mértékűek voltak, hogy az eredetileg tervezett érkezési idő helyett csak késő este vagy éjszaka érkeztek meg a szerelvények a célállomásra, írta az Index.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A MÁV-Start igyekezett kezelni a helyzetet, több esetben mentesítő járatokat indítottak. A Hargita InterCity késése miatt például Nyírábrányból Debrecenbe indult egy pótvonat, amely az eredeti járat megállóhelyein állt meg.

Az utasok türelmét próbára tevő helyzetet tovább súlyosbította, hogy egyes vonalakon járműhibák miatt pótlóbuszokat kellett beállítani, mint például a Pápa-Csorna vonalon.

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.