Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,974 $

Ismét tényleges életfogytiglanit szabott ki a bíróság a csecsemőgyilkos nővérre

Megkapta tizenötödik életfogytig tartó börtönbüntetését Lucy Letby, aki hét csecsemőt gyilkolt meg és további hat babát próbált megölni egy angliai kórházban.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A beszámoló szerint ismét tényleges életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki a bíróság Lucy Letbyre, akit ezúttal a periratokban „K baba” néven említett kislány ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt ítélték el – írja a 24.hu a BBC cikkére hivatkozva. A 34 éves volt nővérre korábban már tizennégy életfogytig tartó ítéletet szabtak ki, amiért hét csecsemőt megölt és hat másikkal megpróbált végezni munkahelyén, a Countess of Chester kórház koraszülött osztályán 2015 júniusa és 2016 júniusa között – idézik fel.

Mint ismert, a kórházban hamar riadalmat keltett, amikor hirtelen megugrott a csecsemők halálozása, és egyre gyakoribbak lettek az olyan helyzetek is, amikor a gyerekek közül valaki életveszélybe került. Egy gyerekorvosnak rögtön feltűnt, hogy a különös eseteknek mindössze egyetlen közös pontja van: mégpedig az, hogy minden alkalommal Letby volt műszakban, a kedves Lucy-ról azonban senki nem tudta elképzelni, hogy bárkinek ártani tudna. A nővér kórházban mutatott személyisége azonban éles ellentétben állt azzal a rideg magabiztossággal, amit később a tárgyalóteremben tanúsított. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Mint azt megírtuk, még 2020-ban derült ki, hogy legalább 8 csecsemő haláláért vontak felelősségre egy ápolót: megerősítette a Cheshire rendőrség szóvivője, hogy egy ápolónőt 8 rendbeli gyilkosság és 10 rendbeli gyilkossági kísérlet vádjával bíróság elé állítanak, a Chester Kórház csecsemőhalálozásainak összefüggésében. Később fény derült rá, hogy a nő ártatlannak vallotta magát, azonban egy ügyész arra emlékeztette az esküdteket, hogy 2015 és 2016 folyamán jelentősen megnőtt a halálesetek száma az újszülöttosztályon, épp akkor, amikor a nővér dolgozott.

Majd arról érkeztek hírek, hogy Letby-t bűnösnek találták, s életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ami rendkívül ritka ítéletnek számít az Egyesült Királyságban (ő a harmadik élő nő, akire ilyen büntetést szabtak ki az országban). Ennek ellenére a nő kollégái és gyerekkori barátai közül néhányan továbbra is meg vannak róla győződve, hogy Letby ártatlan. Egyikük például korábban kijelentette, „amíg Lucy nem fordul meg és nem mondja ki, hogy ’bűnös vagyok’, addig nem hiszem el”. Ám a nő bűnösségét számtalan bizonyíték igazolja, köztük olyan naplóbejegyzések, post-it feljegyzések, amelyeket maga Lucy írt.