Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,931 $

19 ember vesztette életét villámcsapások következtében Indiában

Bihar állam keleti részén legalább 19 ember vesztette életét villámcsapások következtében.

...svg content...Fotó: Unsplash/Josep Castells
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Az indiai állami rádió, az All India Radio szombati beszámolója szerint a tragikus események során további hét személy szenvedett sérüléseket. Az elmúlt 24 órában Bihar tíz körzetét sújtották heves esőzések és zivatarok, melyek során számos villámcsapás történt.

A jelentések szerint az áldozatok többsége mezőgazdasági munkát végző ember volt, akik az eső elől fák alatt kerestek menedéket, döntésük azonban viharos időjárási körülmények között különösen veszélyesnek bizonyult. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Az Indiai Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki, előrejelzésük szerint a következő 24 órában Bihar nagy részén rendkívül heves esőzések várhatók, mennydörgéssel és villámlással kísérve. A figyelmeztetéstől azt várják, hogy a lakosság fokozott óvatossággal jár majd el és kerülni fogják a kockázatos helyzeteket.

A villámcsapások okozta halálesetek nem számítanak ritkaságnak Indiában. MA monszun időszak kezdetével minden évben több száz ember veszíti életét hasonló körülmények között.

Az indiai hatóságok folyamatosan dolgoznak azon, hogy javítsák a korai figyelmeztető rendszereket és oktatási programokat indítsanak a lakosság számára, hogy csökkentsék a villámcsapások okozta tragédiák számát. Ennek ellenére a probléma továbbra is komoly kihívást jelent az ország számára, különösen a vidéki területeken.