Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,367 $

Több magyar sportoló lehet ott a párizsi olimpián, mint ahányan Tokióban szerepeltek

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a 2024-es párizsi olimpiára készülő magyar küldöttség létszáma már meghaladta a tokiói játékokon résztvevőkét.

...svg content...Fotó: Mikler Roland (b), Bodó Richárd (k) és Bánhidi Bence (j), a párizsi olimpiára készülő férfi kézilabda-válogatott játékosai a csapat edzésén Felcsúton, a Puskás Akadémia sport- és konferenciaközpontjában 2024. július 1-jén. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A MOB közleménye szerint a párizsi olimpiai játékok kezdete előtt húsz nappal a magyar csapat létszáma elérte a 178 főt, ami felülmúlja a 2021-es tokiói olimpián résztvevő 173 sportoló számát. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a kvalifikációs folyamat kihívásairól és a sportolók felkészülésének összetettségéről beszélt.

„A részvételt kiharcolni legalább akkora, ha nem nagyobb kihívás, mint jól szerepelni az olimpián” – nyilatkozta Gyulay. Az elnök hangsúlyozta a csapatmunka jelentőségét, kiemelve a klubok, edzők és szakemberek erőfeszítéseit, valamint a kormányzat, önkormányzatok és támogatók anyagi hozzájárulását. Soron kívül Az árvíz miatt megindult fák veszélyesek, lezárták a Duna-part egy szakaszát Budapestnél

A magyar olimpiai csapat felkészülésének utolsó szakaszába lépett. A sportolók többsége már felvette a nemzeti felszerelést, a tervek szerint pedig hétfőn ünnepélyes fogadalomtételt is tartanak. Ez az esemény jelzi majd az utazás közeledtét és az olimpiai versenyek kezdetét.

A MOB partnerei közül a Mol-csoport képviseletében Pantl Péter kommunikációs igazgató kiemelte több sikeres sportoló támogatását, köztük a közelmúltban Bázelben ezüstérmet nyert Siklósi Gergely párbajtőrözőt és a belgrádi úszó Európa-bajnokságon 100 méteres pillangóúszásban aranyérmes Milák Kristófot.

A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, Mager Andrea felidézte a TOTÓ 1947-es bevezetésének történetét, mely eredetileg a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutását volt hivatott támogatni. Az igazgató ezt követően egy bejelentést is tett, és közölte, hogy idén először a paralimpiai versenyszámokra is lehet majd fogadni a magyar érintettségű eseményeken, írja az MTI.