Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,37 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,187 $

Cáfolja a NOB a párizsi olimpia lemondásáról szóló híreszteléseket

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság határozottan visszautasította a 2024-es nyári játékok törlésével kapcsolatos spekulációkat.

...svg content...Fotó: Facebook / Paris 2024
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) határozott lépéseket tett a 2024-es párizsi olimpiai játékok lemondásáról szóló találgatások eloszlatására. A szervezet ugyanis kategorikusan cáfolta azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint fontolóra vennék a játékok elhalasztását vagy törlését a franciaországi politikai helyzet miatt.

A NOB közleményében hangsúlyozta, hogy ezek a híresztelések egy szélesebb körű dezinformációs kampány részét képezik, amely Franciaország, a NOB, annak elnöke és az olimpiai mozgalom ellen irányul. Thomas Bach, a NOB elnöke külön is megszólalt az ügyben, kiemelve, hogy az álhíreknek nincs valós alapjuk. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

„Ez a pletyka egyértelműen része a Franciaország, a NOB, annak elnöke és az olimpiai játékok ellen folyó dezinformációs kampánynak”, mondta.

A spekulációk részben a Le Point francia lap cikkére vezethetők vissza, amely felvetette annak lehetőségét, hogy Bach július közepéig adott határidőt a játékok esetleges lemondására. A lap állítása szerint a NOB elnöke aggodalmát fejezte ki a franciaországi politikai fejlemények miatt, különös tekintettel a jobboldali nacionalista Nemzeti Tömörülés párt erős szereplésére a parlamenti választások első fordulójában.

A NOB és a párizsi szervezőbizottság azonban továbbra is teljes erőbedobással készül a július 26-án kezdődő olimpiai játékokra. Az előkészületek a tervek szerint haladnak, a szervezők pedig biztosak abban, hogy a rendezvény a várakozásoknak megfelelően, sikeresen fog lezajlani.

Ha őszi utazás, akkor OTP! Nagyot spórolhatunk, ha OTP-s kártyát használunk

Aki most tervez őszi utazást, annak nagyon hasznos lehet az OTP ajánlata.