Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,058 $

Megkéselte Dél-Korea ellenzéki vezetőjét, 15 évet kapott érte

15 év börtönre ítélték azt a férfit, aki megkéselte Dél-Korea egyik legismertebb ellenzéki vezetőjét az év elején.

...svg content...Fotó: Unsplash/Syarafina Yusof
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hamar megszületett az ítélet, és csak az volt a kérdés, milyen súlyos büntetést kap a férfi, aki januárban szúrta nyakon Lee Jae-myung dél-koreai ellenzéki vezetőt. Gyilkossági kísérlet és a választási törvény megsértése volt a vád, amiért eredetileg 20 évet kértek rá az ügyészek.

Ebből lett végül 15 év, ami minden bizonnyal messze súlyosabb lett volna, ha a politikus nem marad életben. A támadó egyértelműen gyilkossági szándékkal támadta meg a vezetőt, hogy megakadályozza az elnökké válását. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Az Al Jazeera a Yonhap hírügynökségre hivatkozva azt írja, a támadó régóta gyűlölte a politikust, mivel más véleményen voltak a politikáról. Sőt, előzetesen még gyakorolta is a nyakszúrást, és egy nyilvános eseményen akart végezni vele. Ezek után még meglepetés is lehet, hogy 15 évet kapott, mert más országokban, például az USA-ban, ahol szigorúbb a jogrendszer, ennek a többszörösére ítélték volna.

Sürgősségi műtéten esett át a sértett, aki a vérveszteség ellenére életben maradt, majd egy hét után elhagyhatta a kórházat. Lee az elmúlt héten mondott vezetői posztjáról, és várhatóan ismét megpróbálkozik a DP élére állni az augusztusban megrendezésre kerülő pártgyűlésen.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.