Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
393,36 Ft
Font
464,93 Ft
Bitcoin
58,079 $

Kovács Gergely a választásokról: egyébként nekünk is volt egy Magyar Péterünk

Az MKKP társelnöke szerint lehetett volna a kilencedik jelöltjük, de mire eszükbe jutott, már leadták a listát.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökét június 9-én Hegyvidék polgármesterének választották, nemrégiben pedig interjút adott, amelynek során több dologra is kitért. Például arra, hogyan értékeli a párt választási eredményét: szerinte az számukra nagyon rosszul sikerült, mivel elfelejtették, hogy „senkit nem érdekel semmilyen EP-program, meg ilyenek”. Mint mondta, „valószínűleg inkább a pártból kellett volna a brandet építeni”.

„Pedig egyébként nekünk is volt egy Magyar Péterünk, lehetett volna ő a kilencedik jelöltünk, csak mire ez eszembe jutott, már leadtuk a listát. Ezzel biztos, hogy sokat vesztettük, de Újpesten azért elindult egyéniben, és pár százalékkal többet is kapott, mint a többiek, ami szerintem eléggé leírja a választások lényegét, vagyis azt, ami történt Magyarországon” – magyarázta. Úgy látja, a párt közepes eredményt ért el országosan, de azért a jelöltjeik „70-80%-a listáról bejutott, pár helyen ketten is”. Soron kívül Nem szennyezett, hanem túl erős lehetett a rosszulléteket okozó drogos gumicukor

Összességében pedig több mint ötven kutyapártos képviselő ül majd bent önkormányzatokban, sőt, ketten megyei közgyűlésbe is bejutottak. A fővárosban viszont Kovács értékelése szerint kimagasló eredmény született, első sorban Ferencvárosban és a Hegyvidéken. De a Telexnek adott interjúban – amelyből a 24.hu szemlézett – arra is kitért, szerinte ők kezelték a legrosszabbul az első hetekben a kegyelmi ügyet.

„Konkrétan szerintem meg se szólaltunk. De például a Momentum meg ott kivételesen nagyjából azt csinálta, amit egy pártnak kéne, ők kezdték el mondogatni, hogy mondjanak le a Novák Katalin tanácsadói, akik aztán le is mondtak, meg hát ütötték az egész ügyet. Én meg félve néztem meg két héttel később a friss kutatásokat, erre azt láttam, hogy a Momentum vesztett 3%-ot, mi meg feljöttünk hármat” – mondta.

„Akkor azért már látszott, hogy itt inkább ennek a klasszik baloldalnak a hanyatlását látjuk” – tette hozzá. Kovács Gergely azt is megjegyezte: végül nem sikerült az MKKP-nek becsatornáznia az elégedetlenséget. „Nem mi lettünk Magyar Péter, hanem Magyar Péter lett Magyar Péter”. A polgármester egyébként korábban arról is beszélt, a fideszesek megnyirbálnák a jogköreit egy sietve összehívott hegyvidéki testületi ülésen.

Egyre többen szólítják fel Joe Bident arra, hogy lépjen vissza

Minden eddiginél nagyobb nyomás alatt van Joe Biden, és még mindig hónapok vannak hátra az amerikai választásokig.