Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,39 Ft
Euró
392,43 Ft
Font
463,99 Ft
Bitcoin
56,538 $

Arra kérik a vasutasok Lázár Jánost, hogy ne törölje a home office-t a MÁV-nál

Egyenesen megdöbbentette a Vasutasok Szakszervezetét Lázár János döntése a home office eltörléséről.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd avatásán a Bács-Kiskun vármegyei Foktőnél 2024. június 6-án. Mögötte Lázár János építési és közlekedési miniszter. A kétszer egysávos, 946 méter hosszúságú átkelő Tomori Pál nevét viseli. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Lázár János úgy döntött, nemet mond a home office-ra, aminek kapcsán most a Vasutasok Szakszervezete reagált. A vasutasok egy részét korábban otthoni munkavégzésre osztották be, amíg nem készül el az új, végleges irodaház, mivel nincs elég iroda az elhelyezésükre.

A Vasutasok Szakszervezete szerint több ezer vasutast is kellemetlenül érint a döntés, akik korábban a covid-járvány utáni időszakban home office-ba kényszerült, majd ott is maradhatott. A szakszervezet úgy látja, ez a lehetősége egyike volt azoknak a kedvező feltételeknek, hogy végül sokan nem kerestek másik munkahelyet. Soron kívül Alaptörvény-ellenesnek nyilvánították a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzést

Az elnök drámai létszámhiányról beszél, és állítja, Lázár eddigi intézkedései sem arattak osztatlan sikert a vasutasok körében. Emiatt a legutóbbi döntés a home office-ról csak olaj lehet a tűzre, és emiatt sokan aggódnak. A Vasutasok Szakszervezete arról is beszélt, hogy a MÁV hosszú hónapok óta tartozik csaknem 600 olyan dolgozójának, akik szabadidejükben végzett plusz munkára szerződtek.

A 444 azt írja, az elnök figyelmeztetett, miszerint a jelenlegi helyzetben sokan gondolhatják meg magukat, és félő, hogy jobb pénzért máshol folytatják a munkát, amivel egy jelentősebb elvándorlás indulhat be. Ezzel pedig nem javulna, hanem csak tovább romlana a vasúti közlekedés színvonala, mely eddig is rengeteg kritikát kapott. Végül a szakszervezet nyomatékosan felszólította Lázár Jánost, vonja vissza az intézkedést, hagyja otthonról dolgozni azokat, akik így vállaltak munkát.

Vitézy Dávid is reagált az Alkotmánybíróság határozatára, szerinte teljes újraszámlálásnak kell következnie

Tovább folytatódik a főpolgármester-választás körüli jogi harc a szavazatok újraszámlálásáért.