Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,40 Ft
Euró
392,92 Ft
Font
463,68 Ft
Bitcoin
58,254 $

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn

Hétfőn is a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható, ami több veszélyt is rejt magában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Sardar Faizan
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ezek most igazán izzasztó napok Magyarországon, magas hőfokot mutatnak a hőmérők, és ennek még mindig nincs vége. A hétvégén sem panaszkodhattunk, tele voltak a strandok, még a felhős vasárnap is, amikor ugyanúgy veszélyes volt odakint védelem és folyamatos hidratálás nélkül.

Fontos figyelnünk a figyelmeztetésekre, azok életet is menthetnek, ráadásul a hétfő is veszélyesnek ígérkezik az UV-B sugárzás miatt. Nem egy régió érintett ebben, és valószínűleg a következő hetekben ez még inkább így lehet, mert megérkezett az igazi nyár, aminek kellős közepén járunk. Soron kívül Árpád hídi tragédia: még nem erősítették meg a Schadl-ügy tanújának halálát

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több régióban – közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. vasárnap az MTI-vel. A közlemény szerint a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzásra a Közép- és Dél Dunántúlon, Pest és Budapest térségében valamint a Dél-Alföldön, Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon kell számítani.

Az UV-B index ezeket a területeken meghaladja a 7-es értéket. Azt kérik, mindenki fokozattan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt – tették hozzá.  

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A meteorológiai szolgálat arra is figyelmeztetett, a normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.     A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b oldalon – áll a közleményben.

Liner/MTI

Kubatov Gábor továbbra is "futballistafeleségnek" tartja Magyar Péternek

Kubatov Gábor ugyan ellenfélnek tekinti Magyar Pétert a Tisza Párt miatt, más kérdés, mit gondol róla, mint ember, politikus.

Kubatov még egy légtérben sem akar lenni Magyar Péterrel Varga Judit miatt

Kubatov Gábor nagyon kedveli és sokra tartja Varga Juditot, emiatt sem akarna ugyanazon légtérben lenni Magyar Péterrel, akiről durva dolgokat lehetett hallani a Hajdú Péter által készített interjúban.