Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,17 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
466,09 Ft
Bitcoin
60,131 $

Minden eddiginél nagyobb összeg ütheti az olimpiai érmeseink markát

A tavalyi összegnél tíz százalékkal többet kapnak majd azok az ötkarikás játékokon érmet szereznek.

...svg content...Fotó: Futók próbaversenye a Párizs melletti Saint-Denisben lévő Stade de France-ban, a 2024-es párizsi nyári olimpia atlétikai versenyeinek és a hetes rögbijének helyszínén 2024. június 25-én. MTI/AP/Thomas Padilla
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A kormány hivatalosan bejelentette az olimpiai és paralimpiai eredményekért járó pénzjutalmak emelését. A pénteken kiadott kormányrendelet értelmében a párizsi játékokon érmet szerző sportolók 10 százalékkal magasabb összeget kapnak, mint a tokiói olimpia résztvevői.

Az új szabályozás szerint az olimpiai aranyérem 55 millió forintot ér, míg az ezüstérem 39,27 millió, a bronzérem pedig 31,35 millió forintos jutalommal jár. A paralimpiai győztesek 27,5 millió forintot kapnak, az ezüstérmesek 19,635 milliót, a bronzérmesek pedig 15,675 millió forintot vihetnek haza. Soron kívül Munkába menet is viselni kell majd a katonai egyenruhát?

Fontos megjegyezni, hogy ezek az összegek nettó értékben értendők.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár már 2023 decemberében előrevetítette a változást, amelyet a kormány most hivatalosan is jóváhagyott. Az emelés nem korlátozódik az olimpiai és paralimpiai dobogósokra: kiterjed a IV-VIII. helyezettekre, valamint több más nemzetközi verseny, köztük az IWGA Világjátékok, sakkolimpiák, siketolimpia és Speciális Olimpia Világjátéka érmeseire is, emellett az olimpiai versenyszámokban világbajnoki és Európa-bajnoki dobogós helyezést elérők is magasabb jutalomra számíthatnak.

A párizsi olimpia kevesebb mint egy hónap múlva veszi kezdetét, annak fontosabb eseményeiről pedig természetesen mi is beszámolunk majd.

Orbán Viktor: Zelenszkij "nem örült túlságosan" a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkijt Ukrajnában, hanem tájékozódni az álláspontjáról.