Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,74 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
464,95 Ft
Bitcoin
62,834 $

Problémássá válhat az otthonfelújítási program a szűk termékválaszték miatt

A jövő héten induló támogatási program terméklistája mindössze korlátozott választékot kínál a résztvevőknek.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Gazdaság

Kiss László

Szerkesztő

Az Otthonfelújítási Program július 1-jei indulása előtt nyilvánosságra került a támogatott termékek listája, ami szakmai körökben aggodalmat keltett. A VGF Szaklap elemzése szerint ugyanis a kínálat rendkívül korlátozott, egyes kulcsfontosságú termékkategóriák pedig teljesen hiányoznak.

A program keretében az igénylők csak a hivatalos listán szereplő termékek közül választhatnak, ami a hivatalos megfogalmazás szerint biztosíték arra, hogy az energiahatékonyság és fenntarthatóság szempontjai érvényesüljenek a felújítások során. Soron kívül Magyar Péter rendszerváltást akar

A szaklap észrevétele szerint azonban a jelenlegi kínálat rendkívül szűkös. Példaként említik, hogy bojlerek és melegvíztárolók esetében kizárólag a Hajdu termékei szerepelnek az adatbázisban, a hőszivattyúk kategóriájában pedig egyedül az MPF-FÉG Kft. termékei találhatók meg, amelyek még a szakemberek körében is kevésbé ismertek, írja at RTL.

A radiátorok választéka is korlátozott, mindössze két gyártó, a FÉG és a Lehel Radiátorgyár Kft. termékei szerepelnek a listán, továbbá feltűnő hiányosság, hogy egyetlen kazán vagy nyílászáró sem található a támogatott termékek között.

A VGF Szaklap szerint a probléma hátterében egy specifikus tanúsítvány állhat, amely az építési termékek forgalmazására vonatkozik. Ez a szabályozás nem terjed ki a hő- és melegvíztermelő berendezésekre, ami megnehezíti, sőt gyakorlatilag lehetetlenné teszi ezek regisztrációját a programban.

Orbán Viktor hivatalosan is átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Brüsszelben hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a következő hat hónapra.