Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,816 $

Késes támadás történt egy kelet-kínai buszmegállóban, egy gyermek és két felnőtt megsérült

Egy japán anyuka és gyermeke, súlyosan egy kínai iskolabusz-kísérő pedig életveszélyesen megsérült.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kínai hatóságok közlése szerint a Csiangszu tartománybeli Szucsouban egy 52 éves munkanélküli férfi késsel támadt egy buszmegállóban várakozókra, melynek következtében két ember súlyosan megsérült, egy másik pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A japán hatóságok közlése szerint egy japán nő és gyermeke volt azon három ember között, akiket egy férfi hétfőn egy iskolabusz előtt egy kelet-kínai buszmegállóban megkéselt. Az anya és a gyermek súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg is kórházban ápolják őket. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A pekingi japán nagykövetség szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy a japán anya a 30-as éveiben jár, sérült fia pedig óvodáskorú. A buszkísérő és a helyszínen lévő szülők egy esernyő és egy táska segítségével megfékezték a támadót és a helyszínen tartották a rendőrség kiérkezéséig.

Egy kínai állampolgár azonban, aki megpróbálta megállítani a késes támadást, életveszélyesen megsérült, s még mindig az életéért küzd. A kínai külügyminisztérium kedden sajnálatát fejezte ki a késelés miatt, és fogadkozott, hogy hatékony intézkedéseket tesz a külföldiek biztonságának védelme érdekében az országban.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A külföldiek elleni támadások ritkák Kínában, azonban a közelmúltbeli tendencia aggodalomra ad okot: a hétfői késelés már a második ilyen eset ebben a hónapban az államban, miután egy amerikai főiskola négy oktatóját egy kínai férfi megkéselte az északkeleti Csilin városának egyik parkjában.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.