Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,708 $

Kovács Gergely szerint a fideszesek megnyirbálnák a jogköreit a szerdai testületi ülésen

Szerinte a sietve összehívott hegyvidéki testületi ülés célja, hogy a fideszesek gyorsan még megszavazzák a számukra legfontosabb döntéseket, mielőtt lejárna a mandátumuk.

...svg content...Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) elnöke, a Hegyvidék októberben hivatalba lépő polgármestere a hivatalos közösségi médiás oldalán azt írta, testületi ülést hívott össze a XII. kerület – egyelőre – fideszes többségű közgyűlése szerdára. Állítása szerint azért, hogy gyorsan még megszavazzák a számukra legfontosabb döntéseket, mielőtt lejárna a mandátumuk.

Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az önkormányzat honlapja szerint 27 napirendi pont lesz a gyűlésen – jegyzi meg a 24.hu. Kovács szerint a fideszes képviselők egyebek mellett módosítani tervezik a kerületi építési szabályzatot, hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Továbbá „megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket”.

Valamint „elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak”, majd hozzátette: „még ezek csodálkoztak, hogy elveszítették a választást”. A lap szerint az előterjesztéseket böngészve azok között valóban szerepel egy, a „képviselő-testület átruházott hatásköreivel kapcsolatos” beadvány, ami azt írja:

A szervezeti és működési szabályzatban felsorolt feladatkörök, amelyek korábban a polgármesternek, jegyzőnek vagy bizottságoknak lettek delegálva, október elsejével kerüljenek vissza a képviselő-testülethez. Mint ismert, Kovács Gergely a június 9-i választáson a fideszes Fóti Krisztinával szemben aratott győzelmet.

Ő azután próbálkozott a polgármesteri szék megszerzésével, hogy a budai kerületet 2006 óta vezető kormánypárti Pokorni Zoltán nem indult újra. De arról is beszámoltunk, hogy Kovács Gergely elmondta, annak ellenére, hogy milliókat költöttek a lejáratására, minden kerületinek a polgármestere akar lenni. Valamint közölte: „Toroczkai László véleménye nem érdekel”.

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek