Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,708 $

Lenyúlta az ügyfelek által befizetett törlesztőrészleteket egy győri nő, vádat emeltek ellene

Akár börtönbe is kerülhet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Scott Rodgerson
Bűnügy
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye alapján a vádirati tényállás szerint az 57 éves nő egy pénzügyi tevékenységet végző társaságnál dolgozott tanácsadóként.

A nő feladatai közé tartozott többek között az ügyfelekhez kihelyezett hitelek törlesztőrészleteinek beszedése, készpénzkezelés. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A vádlott 2022 júliusa és szeptembere között 13 ügyféltől szedett be törlesztőrészleteket, csakhogy ezeket nem továbbította munkáltatója felé, továbbá év végén a nála lévő készpénzkészlettel sem számolt el. Munkáltatójának 1.603.306 forint kárt okozott.

A vádlott az okozott kárt utóbb megtérítette. Az ügyészség az elkövetőt nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek